Τσίπρας: «Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες, το καλό σκαρί αντέχει»

Από τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, συλλόγους από την Ερέτρια, την Λούτσα αλλά και τον πολιτιστικό σύλλογο «Μερακλήδες Αρτας» άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Παίρνοντας μάλιστα αφορμή από το δώρο που έλαβε, ένα ξύλινο καραβάκι με το όνομα «Κανάρης», σχολίασε ότι «τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες» και πως «το καλό σκαρί αντέχει».

Ο Αλέξης Τσίπρας

και η σύντροφός του Μπέττυ Μπαζιάνα υποδέχθηκαν τα παιδιά του Νηπιοτροφείου και άκουσαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς όπως και παιδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε ένα-ένα τα μικρά παιδιά, ανταλλάσσοντας ευχές ενώ άκουσε από το καθένα τι δώρο έχουν ζητήσει να βρουν κάτω απ’ το δέντρο το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.

Ο ίδιος τους μοίρασε παιδικά βιβλία, τα οποία στη συνέχεια τα παιδιά ξεφύλλιζαν με την κ. Μπαζιάνα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ είχε συζήτηση με τους δασκάλους των παιδιών.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα και ο Αλέξης Τσίπρας ακούν τα κάλαντα από τα παιδιά του Νηπιοτροφείου (Menelaos Myrillas / SOOC)

Στη συνέχεια τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτσας «Η Δέλφη», με τα συγκροτήματα να παίζουν και να χορεύουν και παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς. Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν με τον χορό τους τα μικρά παιδιά των συλλόγων.

Ο σύλλογος από την Ερέτρια δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα ένα ξύλινο καράβι με το όνομα του Κωνσταντίνου Κανάρη, με τον Πρωθυπουργό να σχολιάζει: «Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες, το καλό σκαρί αντέχει». Ο κ. Τσίπρας τους αποχαιρέτησε με ευχές για καλή χρονιά και κάλεσε τους Συλλόγους «να ‘ρθείτε και του χρόνου να μας χορέψετε τους ωραίους σας χορούς».

Τα κάλαντα τραγούδησε στον πρωθυπουργό και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Αρτας».

The post Τσίπρας: «Τα καλά σκαριά είναι για τις φουρτούνες, το καλό σκαρί αντέχει» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα