«Γιατί όχι Μοισία;», η πρόταση της Εύας Καϊλή για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Βροχή πέφτουν τις τελευταίες ημέρες οι προτάσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς πυκνώνουν οι εκατέρωθεν κινήσεις και υπάρχουν ενδείξεις ότι το χρόνιο αυτό ζήτημα ίσως να κλείσει το 2018.

Προ ημερών ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας είχε προτείνει να ονομαστεί η ΠΓΔΜ Δακία, αν και πολλοί επισήμαναν ότι στην πραγματικότητα η περιοχή ήταν αρκετά βορειότερα, στο έδαφος της σημερινής Ρουμανίας.

Τώρα, η ευρωβουλευτής

του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή σε ανάρτησή της στο Facebook καταθέτει τη δική της πρόταση για την γειτονική χώρα, η οποία, όπως λέει, ακολουθεί πιο πιστά όσα έχουν να πουν για την περιοχή η γεωγραφία και η ιστορία.

Και το όνομα αυτής Μοισία, το οποίο, κατά την κυρία Καϊλή, έχει το πλεονέκτημα ότι κρατά το «Μ» του Μακεδονία και έτσι είναι συμβατό με τις ονομασίες ΠΓΔΜ και FYROM.

Γράφει συγκεκριμένα με αφορμή την πρόταση του κ. Μάρδα:

«Επιτέλους κάποιος στο ΣΥΡΙΖΑ βάζει το πρόβλημα σε σωστή βάση και προτείνει μία λύση που μπορεί να τους έχει χαρούμενους όλους! Βέβαια η Δακία ήταν αλλού, πάνω από τον Δούναβη, άρα η πρόταση του κ. Μάρδα είναι αγεωγράφητη, αλλά πάντως όχι ανεδαφική…

Πάνω απ’ τη Μακεδονία ήταν η Μοισία. Ας προτείνουμε στους γείτονες μας την ονομασία Μοισία.

Είναι αρχαία, όπως θελουν οι Σκοπιανοί, δεν μας ενοχλεί τους Μακεδόνες, δεν ενοχλεί τους Αλβανούς που είναι φύλα στην γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και φαντάζομαι δεν ενοχλεί και τους Βούλγαρους, που είναι εκσλαβισμένα φύλα στην γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Σκυθίας. Αυτή μπορεί να είναι μια αποδεκτή πρόταση από όλους.

Επίσης, δεν ενοχλεί και τη γραφειοκρατία… καθώς από την FYROM/ΠΓΔΜ το Μ παραμείνει ανέπαφο. Το Μ όμως θα σημαίνει Μοισία!»

The post «Γιατί όχι Μοισία;», η πρόταση της Εύας Καϊλή για την ονομασία της ΠΓΔΜ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα