Αγόρι 9 ετών αυτοκτόνησε εξαιτίας ομοφοβικού μπούλινγκ συμμαθητών του

Πρόκειται για θλιβερή ιστορία. Ο Τζαμέλ Μάιλς, ένα παιδί μόλις 9 ετών, φαίνεται ότι έδωσε τέλος στη ζωή του ύστερα από τέσσερις ημέρες ανελέητου ομοφοβικού εκφοβισμού που βίωσε από τους συμμαθητές του σε σχολείο στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μητέρα του μικρού Τζαμέλ έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι KDVR-TV μιλώντας για τα όσα βίωσε το παιδί της στο σχολείο. Η Λέια Πιρς δήλωσε ότι το καλοκαίρι ο μικρός τής εκμυστηρεύτηκε πρώτη φορά ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Ο Τζαμέλ ήθελε να πάει στο σχολείο και

να το πει στους συμμαθητές. Δήλωνε υπερήφανος που ήταν γκέι» είπε η μητέρα.

Ο μικρός Τζαμέλ και η μητέρα του Λέια Πιρς

Την περασμένη Πέμπτη το παιδί βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του. Η σχολική χρονιά είχε ξεκινήσει τρεις ημέρες νωρίτερα. Ο Τζαμέλ πήγαινε στην τέταρτη τάξη του δημοτικού σχολείου «Joe Shoemaker». «Ο γιος μου είπε στη μεγαλύτερη κόρη μου ότι οι συμμαθητές του του έλεγαν να αυτοκτονήσει. Μακάρι να μου είχε μιλήσει νωρίτερα. Είμαι θυμωμένη που δεν μου δόθηκε η δυνατότητα, η επιλογή να τον βοηθήσω» τόνισε η κυρία Πιρς.

Η γυναίκα εξέφρασε την ελπίδα ο θάνατος του γιου της να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει περισσότερο τον κόσμο για το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού.

Η αστυνομία του Ντένβερ ερευνά τον θάνατο ως αυτοκτονία. Απαντώντας στο περιστατικό, τα δημόσια σχολεία του Ντένβερ έστειλαν επιστολή στις οικογένειες των μαθητών, επιβεβαιώνοντας πως έχουν αυξήσει τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών αλλά και τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας αντιμετώπισης αντίστοιχων φαινομένων.

The post Αγόρι 9 ετών αυτοκτόνησε εξαιτίας ομοφοβικού μπούλινγκ συμμαθητών του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα