Συναυλία Αλληλεγγύης στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους, αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου

Στον Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική, θα δοθούν τα έσοδα από τα εισιτήρια της συναυλίας που οργανώνει, με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για τη συναυλία-αφιέρωμα στον

Μάνο Ελευθερίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, αύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 9 μ.μ.

Πλήθος καλλιτεχνών συμμετέχουν αφιλοκερδώς στη συναυλία, όπως οι Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μιχάλης Μυτακίδης, Γιώργος Νταλάρας (που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια), Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς και πολυμελής ορχήστρα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος.

Ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, που έφυγε από τη ζωή τις μέρες που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια. Οι στίχοι του μελοποιήθηκαν από τους σπουδαιότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας και τραγουδήθηκαν από σημαντικούς ερμηνευτές. Από τον «Άγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ’ τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Άμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν’ αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής.

Σημειώνεται ότι όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 10 και των 20 ευρώ από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Τιμές εισιτηρίων: VIP 60 ευρώ, A’ Ζώνη 45 ευρώ, Β’ Ζώνη 35 ευρώ, Γ’ Ζώνη 25 ευρώ, Ανω διάζωμα 20 ευρώ, Φοιτητικά και άνω των 65, 15 ευρώ.

The post Συναυλία Αλληλεγγύης στο Ηρώδειο για τους πυρόπληκτους, αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα