Ο άχαρος χορός της Τερέζα Μέι στη Ν. Αφρική [εικόνες&βίντεο]

Σε αναζήτηση οικονομικών και εμπορικών συμμαχιών εν όψει Brexit, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αναχώρησε από το Λονδίνο για μία πενθήμερη περιοδεία σε τρεις αφρικανικές χώρες (Νότια Αφρική, Κένυα και Νιγηρία) συνοδευόμενη από 29 στελέχη επιχειρήσεων όλων των μεγεθών (από την Chartered Plc του δείκτη FTSE 100 μέχρι την Farm.ink, μια startup του αγροτικού τομέα).

Στόχος, όπως γράφει και το Bloomberg,

η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων με οικονομίες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της βρετανικής εξόδου από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Στο οικονομικό επιτελείο της Μέι αναγνωρίζουν άλλωστε τις δυνατότητες της αφρικανικής ηπείρου με έναν νεαρό και αυξανόμενο πληθυσμό, ο οποίος σήμερα αποτελεί το 16% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά προσελκύει μόλις το 3% των ξένων άμεσων επενδύσεων και αντιπροσωπεύει το 3% του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών.

«Ενώ προετοιμαζόμαστε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα είναι η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειο να εμβαθύνει και να ενισχύσει τις παγκόσμιες συνεργασίες του», είπε η Μέι για το ταξίδι της στην Αφρική, ενώ δεν έκρυψε πως«μία πιο ευημερούσα, αναπτυσσόμενη και εμπορική Αφρική είναι ενδιαφέρουσα ως προς όλα μας τα συμφέροντα».

Πρώτος σταθμός της, η Νότια Αφρική. Κατά την παραμονή της μάλιστα στο Κέιπ Τάουν η βρετανίδα πρωθυπουργός θέλησε να παρουσιάσει ένα πιο χαλαρό προφίλ, χορεύοντας στο ρυθμό του τραγουδιού που είχαν ετοιμάσει για την υποδοχή της μαθητές δημοτικού σχολείου.

To σχετικό βίντεο ανέβηκε στα social media από την κυβέρνηση της Ν. Αφρικής και όπως ήταν φυσικό, η εικόνα της άκαμπτης Μέι να προσπαθεί να χορέψει, προκάλεσε πλήθος σχολίων.

Theresa May filmed dancing with schoolchildren in South Africa

Theresa May filmed dancing with schoolchildren in South Africa

Geplaatst door The Independent op Dinsdag 28 augustus 2018

«Βρίσκομαι εδώ μόνο και μόνο για τον χορό της Μέι. Απίστευτο!», έγραψε κάτω από το βίντεο ένας από τους χρήστες του Twitter, ενώ ένας λιγότερο ευγενικός κριτής της βρετανίδας πρωθυπουργού σχολίασε:

«Η Τερέζα Μέι χορεύει. Επιτέλους η Maybot (σ.σ. όπως σαρκαστικά την αποκαλούν οι επικριτές της δείτε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ) βρήκε κάτι στο οποίο είναι χειρότερη από το να είναι Πρωθυπουργός!»

«Θέε μου, βρήκε πάλι τρόπο για να γίνει ρεζίλι! Δεν ντρέπεται καθόλου;» διερωτήθηκε απογοητευμένος ένας άλλος χρήστης.

Theresa May dancing in Cape Town

Strictly business? Theresa May dances with school children during her visit to South Africa. bbc.in/2MSdmPq (via BBC Politics)

Geplaatst door BBC News op Dinsdag 28 augustus 2018

«Ωστέ αυτό λοιπόν κάνει, αντί να προσπαθεί να λύσει το χάος του Brexit», παρατήρησε ειρωνικά κάποιος άλλος.

«Ω Θέε μου καλύτερα ας μείνει στις υποκλίσεις προς τη βασιλική οικογένεια», έγραψε ένας ακόμη χρήστης και το «γαϊτανάκι» σχολίων συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό.

Τα… κουνήματα της βρετανίδας πρωθυπουργού ήρθαν μετά την ομιλία της στο Κέιπ Τάουν στην οποία υποσχέθηκε κυβερνητικά κονδύλια για την ενίσχυση των επενδύσεων βρετανικών εταιρειών στην Αφρική.

The post Ο άχαρος χορός της Τερέζα Μέι στη Ν. Αφρική [εικόνες&βίντεο] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα