Θεσσαλονίκη: «Ο νεαρός δεν ανέπνεε, δεν είχε σφυγμό» – Τα δευτερόλεπτα αγωνίας στο γήπεδο 5Χ5

19:38 22/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Ανατριχιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο 5Χ5 στη Θεσσαλονίκη με την κατάρρευση του 20χρονου. Παρών στο παραλίγο μοιραίο γεγονός της ανακοπής που υπέστη ο νεαρός, ήταν και ο φυσιοθεραπευτής του ΝΓΣ «Ηρακλής», Στέλιος Ναβροζίδης.

Περιγράφει τα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που τον ειδοποίησαν μέχρι εκείνη που έφτασε κοντά στον 20χρονο που έχασε τις αισθήσεις του σε αγώνα με τους φίλους του σε γήπεδο 5Χ5 στη Θεσσαλονίκη.

«Χθες

(σ.σ. 21.02.2023) το απόγευμα, ενώ βρισκόμουν στον χώρο εργασίας μου εδώ στον ΝΓΣ «Ηρακλής», ένας από τους προπονητές των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Συλλόγου με φώναξε και μου είπε ότι ένα παιδί έχει χάσει τις αισθήσεις του και χρίζει βοήθειας», αναφέρει στο GRTimes, ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, Στέλιος Ναβροζίδης και προσθέτει:

Καθώς εκείνη την ώρα έκανα κάποιες θεραπείες σε αθλητές του Ηρακλή, χωρίς να το σκεφτώ, έτρεξα διότι έχουμε και όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες, όπως ο απινιδωτής που εντέλει αποδείχθηκε πολύτιμος, περιγράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ναβροζίδης.

«Όταν έφτασα, βρήκα το παιδί πεσμένο κάτω από τον πάγκο, μελανιασμένο και χωρίς να έχει οξυγόνο. Μαζί μου, έτρεξε και ο Κώστας Μαυροχωρίδης, που είναι μεν εκπαιδευτής καταδύσεων αλλά έχει και γνώση παροχής πρώτων βοηθειών, κάτι το οποίο γνώριζα και γι’ αυτό και τον εμπιστεύτηκα» προσθέτει.

Θεσσαλονίκη: «Αρχίσαμε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση»

Συνεχίζοντας την περιγραφή, o γνωστός φυσιοθεραπευτής που έχει κουράρει μεγάλους αθλητές, όλων των τμημάτων του «Ημίθεου», ο κ. Ναβροζίδης συμπλήρωσε πως «ξεκινήσαμε με ΚΑΡΠΑ και απινίδωση. Μετά από τρεις φορές που επιχειρήσαμε, το παιδί κατάφερε και ανέπνευσε, ενώ εκείνη τη στιγμή έφτασε κι ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος και μας βοήθησε να του δώσουμε οξυγόνο».

Ο 20χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

To άρθρο Θεσσαλονίκη: «Ο νεαρός δεν ανέπνεε, δεν είχε σφυγμό» – Τα δευτερόλεπτα αγωνίας στο γήπεδο 5Χ5 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, 5Χ5,thessaloniki, 5ch5