Απειλή «μπλακ άουτ» ξανά στην Πολεοδομία Χανίων – Έρχονται 20 μηχανικοί την επόμενη διετία

Εκτόξευση στον αριθμό των αιτήσεων για οικοδομικές άδειες που δέχεται η Υπηρεσία Δόμησης Χανίων σημειώθηκε στο τέλος του 2022, επαναφέροντας την απειλή «μπλακ άουτ» στην υπηρεσία που εξυπηρετεί όλους τους δήμους των Χανίων.

Ο προϊστάμενος, Γιάννης Στρογγυλός, βρέθηκε κοντά στην παραίτηση τις προηγούμενες μέρες, χωρίς τελικά να προχωρήσει στην υποβολή της ενώ κατά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Χαζηράκης, εξήγγειλαν ότι άμεσα αναμένονται στην υπηρεσία 9 μηχανικοί

μέσω σύμβασης με την ΔΕΠΑΝ και 11 μόνιμοι μηχανικοί μέσω ΑΣΕΠ.

Το θέμα έθεσε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, ζητώντας από τον Δήμαρχο να ζητήσει λύση από τον Πρωθυπουργό κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Καλώς η κακώς το προϊόν μας έχει να κάνει με τον τουρισμό, με το real estate. Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία δόμησης έχει μπλοκάρει, πάνε πίσω μήνες και χρόνια οι άδειες και δεν βλέπουμε δυστυχώς κάτι δραστικό πάνω στο θέμα» σημείωσε.

Απαντώντας, ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε: «Έχουμε να προσλάβουμε προσωπικό από το 2008. Αναμένονται άμεσα, 10 νέοι μηχανικοί, 9 από την ΔΕΠΑΝ και ένας μόνιμος. Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο που μας δίνει η νομοθεσία για να απαντήσουμε στις ανάγκες.» και εξήγησε πως παρατηρήθηκε «εκτόξευση» στις άδειες, το τελευταίο τρίμηνο του 2022 λόγω της λήξης της προθεσμίας για κατά παρέκκλιση δόμηση στα εκτός σχεδίου πόλεως οικόπεδα κάτω των τεσσάρων στρεμμάτων. « Εκτοξεύθηκαν οι ανάγκες. Στο πλαίσιο της νομοθεσίας κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο.» σημείωσε.

Ακόμα προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος του 2024 θα έρθουν 11 μόνιμοι μηχανικοί μέσω ΑΣΕΠ, έτσι σε βάθος διετίας θα έχουμε 20 νέους μηχανικούς.

«Ο τεχνικός κόσμος εκφράζει έναν θυμό γι’ αυτήν την κατάσταση, εκφράζει μια μεγάλη αγωνία και πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση.» κατέληξε.

Ο Τάσος Βάμβουκας τόνισε πως ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, η ουσία παραμένει για την πολεοδομία. «Να μας ενημερώσετε για την ουσία των θεμάτων.  Τι θα γίνουν αυτές οι χιλιάδες αιτήσεις που έχουν καταθέσει οι πολίτες;» σημείωσε.

Ο Γιάννης Σαρρής, ανέφερε πως η υποστελέχωση δεν περιορίζεται μόνο στην πολεοδομία αλλά επεκτείνεται σε όλον τον δημόσιο τομέα

Η Νάνσυ Αγγελάκη τόνισε πως έχει δοθεί ως προθεσμία το τέλος του έτους ως χρόνος υλοποίησης για να δοθούν οι βεβαιώσεις για τα εκτός σχεδίου, επομένως δεν θα προλάβει. Δεν μας τιμά αυτή η κατάσταση» ανέφερε.

Χαζηράκης: Η υπηρεσία δεν έχει μπλοκάρει

Στις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική Αρχή για την ενίσχυση της πολεοδομίας αναφέρθηκε ο Νίκος Χαζηράκης: «Η υπηρεσία δεν έχει μπλοκάρει. Εκδίδονται καθημερινά 30-40 άδειες. Άρα μιλάμε για καθυστερήσεις, δεν μιλάμε για μπλοκάρισμα» σημείωσε. «Ξαφνικά επειδή υπήρξε μια παραίτηση, θυμηθήκατε το πρόβλημα; Θεωρούμε ότι η σημερινή παρέμβαση γίνεται για καθαρά πολιτικούς λόγους.» τόνισε.

zarpanews.gr

The post Απειλή «μπλακ άουτ» ξανά στην Πολεοδομία Χανίων – Έρχονται 20 μηχανικοί την επόμενη διετία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απειλή, Πολεοδομία Χανίων – Έρχονται 20,apeili, poleodomia chanion – erchontai 20