Άστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Νοτιάδες, Αφρικανική σκόνη και τοπικές βροχές, αλλά με καλές θερμοκρασίες

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Άστατος-όπως φαίνεται-θα είναι ο καιρός την ερχόμενη Δευτέρα, που είναι Καθαρά Δευτέρα.

Μέχρι τότε, όμως, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί!

Ειδικότερα, σύμφωνα

με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο στην ΕΡΤ, από το Σάββατο θα επικρατήσουν νοτιάδες, οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν στη θερμοκρασία να υποχωρήσει, και θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 17 με 20 βαθμών.

Όμως εκτός από την παραπάνω ίσως υπάρξει συννεφιά, ενώ την Κυριακή των Απόκρεων και την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Σημαντικό ρόλο στον καιρό του τριημέρου θα έχει η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Πρόκειται για το πρώτο φετινό επεισόδιο σκόνης.

Θα χάσει ο ουρανός την γαλανή του όψη, θα αποκτήσει ένα χρώμα υπόλευκο, ενώ οι -τοπικού χαρακτήρα- βροχές θα είναι προφανώς λασποβροχές.

Περισσότερες πάντως βροχές αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές με πτώση της θερμοκρασίας.



Μαρουσάκης: Έντονα άστατος καιρός με με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια

Εξάλλου, ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στα social media το πρωί της Τετάρτης 22/02 ανέφερε τα εξής:

«Επιμένει η καλοκαιρία και σήμερα στη χώρα μας, ενώ από αύριο θα αρχίσει να υποχωρεί σιγά σιγά η θερμοκρασία με πυκνές ομίχλες κατά τόπους για να πάμε στη Κυριακή της αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα όπου θα επικρατήσει έντονα άστατος καιρός με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα έχουμε κατά τόπους βροχές με τις συννεφιές να κυριαρχούν στις περισσότερες περιοχές και τους νοτιάδες να πνέουν με μεγάλες εντάσεις στα επίπεδα θυέλλης (7-8 μποφόρ), ενώ χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας με ένα ενδεχόμενο να δούμε να χιονίζει και λίγο πιο χαμηλά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άστατος, Καθαρά Δευτέρα, Νοτιάδες Αφρικανική,astatos, kathara deftera, notiades afrikaniki