Δέκα νεκροί Παλαιστίνιοι και πάνω από 100 τραυματίες σε ισραηλινή επιδρομή

Δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα κατά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, εισέβαλαν στην πόλη σε αναζήτηση μελών της Ισλαμικής Τζιχάντ και της οργάνωσης «Λάκκος των Λεόντων», που φέρονται να είχαν εμπλακεί σε επιχείρηση κατά στρατιωτικών δυνάμεων την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία έχασε τη ζωή του Ισραηλινός στρατιώτης. 

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι 10 Παλαιστίνιοι

σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και ο αριθμός των σοβαρά τραυματισμένων ξεπερνά τους 100.

Το επίκεντρο της σημερινής ισραηλινής επιχείρησης εκτυλίχθηκε σε κτίσμα στο κέντρο της παλιάς πόλης της Ναμπλούς, όπου βρίσκονταν μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ και του «Λάκκου των Λεόντων». Στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι οι μαχητές είχαν κληθεί να παραδοθούν και αφού αρνήθηκαν να εκκενώσουν το κτήριο, οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν το ακίνητο με δύο πυραύλους, τύπου Ματαντόρ και Λάου, με αποτέλεσμα όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτήριο να καταπλακωθούν στα ερείπιά του.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αυξήσει την ετοιμότητά της στην Ιερουσαλήμ και στην ευρύτερη περιοχή της, ως επίσης και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Ισραήλ. Αξιωματούχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στα ισραηλινά ΜΜΕ υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι «θεωρείται βέβαιο πως αναμένονται παλαιστινιακά ένοπλα κτυπήματα αντεκδίκησης κατά ισραηλινών στόχων σε αστικά κέντρα της χώρας».

Το στρατιωτικό σκέλος της οργάνωσης Φατάχ όπως και η Χαμάς, με ανακοινώσεις τους απειλούν ότι θα εκδικηθούν για τις μεγάλες ανθρώπινες απώλειες σήμερα στη Ναμπλούς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Αμπού Ουμπέιντα, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις της εθνικής αντίστασης στη Γάζα παρακολουθούν στενά τα εγκλήματα που διαπράττει η ισραηλινή κατοχή» και ότι «η υπομονή της Χαμάς στη Γάζα εξαντλείται».

Η σημερινή ισραηλινή επιχείρηση στην Ναμπλούς αποτελεί συνέχεια μίας σειράς συλλήψεων που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός σε πόλεις και χωριά της Δυτικής Όχθης χθες. Παράλληλα, κατά τις σημερινές πρωινές ώρες, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν πέντε καταζητούμενους στο στρατόπεδο προσφύγων Τζιελαζούν και στα χωριά Άνατα, Νουρ Αλ-Σιαμς και Αζαουία στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, προβαίνοντας σε κατάσχεση οπλισμού.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση: Το 95% των Ουκρανών πιστεύει στη νίκη

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δέκα, Παλαιστίνιοι, 100,deka, palaistinioi, 100