Στους 519 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Νέα Υόρκη! «Άλμα» και στα κρούσματα

18:47 27/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Η Νέα Υόρκη είναι η πολιτεία με τους περισσότερους νεκρούς και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ. Από 385 χθες, μέσα σε 24 ώρες, οι νεκροί από την επιδημία στην πόλη αυξήθηκαν στους 519, ενώ ραγδαία αυξήθηκαν και τα κρούσματα!

Τον νέο, βαρύτατο απολογισμό του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Σοκ

προκαλεί και το άλμα που κατέγραψαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα: έφτασαν στις τα 44.635, από 37.258 μέχρι χθες!

Click4more Εφιάλτης! Ο κορονοϊός μπορεί να σκοτώσει 82.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ

Με φόντο τις αυτοσχέδιες νοσοκομειακές κλίνες που έχουν στηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τζέικομπ Κ. Τζάβιτς του Μανχάταν, ο Κουόμο είπε επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία διπλασιάζεται πλέον κάθε τέσσερις ημέρες, αντί για τρεις που ήταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Η Νέα Υόρκη μπορεί να δει την κορύφωση στη ζήτηση για νοσοκομειακές κλίνες σε τρεις εβδομάδες από τώρα, πρόσθεσε.

Οι αρχές θα προσπαθήσουν να κατασκευάσουν άλλες τέσσερα προσωρινά νοσοκομεία ώστε να ανταποκριθούν στην αύξηση αυτή.

Παράλληλα, ο Κουόμο ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων στην Πολιτεία για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου.

Ο κορονοϊός δεν κάνει… διακρίσεις

Με τη Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση, αλλά καταφέρνουν ακόμη να αντεπεξέλθουν.

Στην έναρξη της κρίσης, ο γιατρός της εντατικής μεγάλου νοσοκομείου του Κουίνς, του Long Island Jewish Medical Center, έβλεπε κυρίως αφίξεις ασθενών που ανήκαν σε ευάλωτες ομάδες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένων.

Click4more Μπόρις ακούς; 181 νεκροί από τον κορονοϊό σε 24 ώρες στη Βρετανία

«Αλλά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, βλέπω πενηντάρηδες, σαραντάρηδες, τριαντάρηδες που δεν ακούν όταν τους λένε να μην βγαίνουν, να προστατεύονται, να πλένουν τα χέρια τους», λέει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χθες, το 44% των ασθενών του κορονοϊού στην Νέα Υόρκη βρίσκονται στην ηλικιακή κατηγορία των 18 έως 44 ετών, αν και αντιπροσωπεύουν το 4% των θανάτων.

«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιθανότατα σε πολύ καλύτερη φόρμα από μένα. Πηγαίνουν στο γυμναστήριο, κάνουν υγιεινή διατροφή. Και ξαφνικά αρρωσταίνουν. Το να βλέπεις έναν 30άρη να πεθαίνει είναι σκληρό», λέει ο γιατρός που δεν κατονομάζεται.

Στα όρια της κατάρρευσης τα νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη!

Με γοργούς ρυθμούς, τα νοσοκομεία της αμερικανικής μητρόπολης γεμίζουν με ασθενείς που πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση το αυστηρό πρωτόκολλο.

«Υπάρχουν ολόκληροι όροφοι που μετατρέπονται σε ζώνες νοσηλείας Covid σε μία νύκτα», εξηγεί ένας διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου, ο οποίος επίσης δεν κατονομάζεται.

Click4more Ισπανία: 769 νεκροί σε μια ημέρα! Θερίζει ο κορονοϊός

Ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο ζήτησε από τα νοσοκομεία της πολιτείας της Νέας Υόρκης να αυξήσουν το δυναμικό υποδοχής ασθενών κατά 50% ή και να το διπλασιάσουν αν είναι δυνατόν, πράγμα που σημαίνει την μετατροπή δωματίων σε μονάδες εντατικής ή και την διάθεση ολόκληρων ορόφων για ασθενείς σε απομόνωση.

Συνολικά, ο εξοπλισμός προστασίας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ακόμη διαθέσιμος και επαρκής, δηλώνουν εργαζόμενοι, παρά τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις.

Προς το παρόν υπάρχει επάρκεια αναπνευστήρων και οι γιατροί δεν είναι αναγκασμένοι, όπως αλλού στον κόσμο, να κάνουν επιλογές μεταξύ των ασθενών. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την αύξηση των θανάτων. «Έχουμε πολλούς θανάτους, οι περισσότεροι από καρδιακή ανακοπή», λέει μία νοσηλεύτρια του Mount Sinai Morningside.

Click4more Γονατίζει τον παγκόσμιο τουρισμό ο κορονοϊός – Ζημιά 2,1 τρισ.δολλάρια από την πανδημία

Η ικανότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ σχεδόν τετραπλασιάσθηκε σε μία εβδομάδα και φθάνει πλέον τα 18.650 τεστ ημερησίως, σύμφωνα με τον Αντριου Κουόμο.

Η Νέα Υόρκη δεν θυμίζει πια σε τίποτα την «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ». Είναι έρημη. Πολλοί περαστικοί φορούν μάσκες. Όμως εξακολουθούν να υπάρχουν τενίστες στα γήπεδα του Σέτνραλ Παρκ, σε ορισμένα γήπεδα του Κουίνς άνθρωποι συνεχίζουν να παίζουν ποδόσφαιρο και ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο έδωσε εντολή για την αφαίρεση των στεφανιών από τις μπασκέτες στους δημόσιους κήπους για να λογικευθούν όσοι εξακολουθούν να παίζουν μπάσκετ.

Ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης έχουν προειδοποιήσει ότι η κορύφωση της επιδημία στην Νέα Υόρκη θα φτάσει σε δύο ή τρεις εβδομάδες. «Πιθανότατα η κατάσταση θα επιδεινωθεί», επιβεβαιώνει ένας γιατρός του νοσοκομείου Mount Sinai Morningside.

To άρθρο Στους 519 οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Νέα Υόρκη! «Άλμα» και στα κρούσματα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα
519, Υόρκη Άλμα,519, yorki alma