«Εφιάλτης» για ζευγάρι από διαρρήκτες στην Ερμιόνη – Μπήκαν στο σπίτι, απήγαγαν τη γυναίκα και ζήτησαν λύτρα

Δραματικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στην Ερμιόνη το βράδυ της Πέμπτης (26/03), όταν ξαφνικά μέσα στη νύχτα ήρθε αντιμέτωπο με ληστές μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Οι κουκουλοφόροι δράστες πριν μπουν στην οικία έκοψαν το ρεύμα. Αφού πρώτα πήραν χρήματα, κοσμήματα και ότι άλλο υπήρχε στο σπίτι και είχε αξία, απήγαγαν τη γυναίκα και ζήτησαν λύτρα. Τελικά, δεν κατάφεραν να πάρουν περισσότερα χρήματα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η υπόθεση φέρεται να έχει εξιχνιαστεί από στην Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι θύμα ληστείας έπεσε πριν από μία στην Ερμιονίδα και στην Κοιλάδα ένας ηλικιωμένος

που φιλοξενούσε στο σπίτι του εργάτη…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, οι σκηνές που έζησαν αυτοί οι άνθρωποι τα ξημερώματα της Πέμπτης (26/03) μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, στην Ερμιόνη, είναι τρομακτικές. Οι δράστες, αφού ξάφνιασαν το ζευγάρι, παίρνοντας από το σπίτι όσα χρήματα βρήκαν, όπως και άλλα πράγματα αξίας, όπως χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές δεν σταμάτησαν εκεί.

Χρησιμοποιώντας βία άρπαξαν και τα κινητά τηλέφωνα από τα χέρια του ζευγαριού, τραβώντας ταυτόχρονα τη γυναίκα προς το μέρος τους. Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές. Οι δράστες απήγαγαν την τρομαγμένη γυναίκα και ζήτησαν από τον άντρα 30.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερη τη σύζυγό του. Ακολούθως, κατευθύνθηκαν σε ερημική τοποθεσία έξω από την Ερμιόνη. Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα με την αγωνία να μεγαλώσει.

Τελικά, οι δράστες, με την ώρα να περνάει, άφησαν τη γυναίκα, χωρίς να πάρουν λύτρα. Την άφησαν έξω από την Ερμιόνη και εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα, αφού πρώτα προσανατολίστηκε, κατέφυγε σ’ ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο σημείο, που την εγκατέλειψαν οι δράστες. Από εκεί ειδοποίησε την αστυνομία. Στη συνέχεια έμαθε και ο σύζυγός της, πως η γυναίκα του είχε αφεθεί ελεύθερη από τους απαγωγείς της και ότι είναι καλά.

Στην αστυνομία χτύπησε συναγερμός και από το τοπικό τμήμα ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνσης στο Ναύπλιο. Μέσα σε λίγη ώρα, στην Ερμιόνη έφτασε κλιμάκιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας. Επί ώρες οι Αρχές «σάρωναν» την περιοχή.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει αυτή η υπόθεση να συνδέεται με παρόμοια που είχε γίνει στην Κοιλάδα πριν από μια εβδομάδα. Τότε, με πανομοιότυπο τρόπο δράστες είχαν μπει σε σπίτι ηλικιωμένου στον Κάμπο Κρανιδίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο βοηθός του που έμενε μαζί. Φεύγοντας είχαν πάρει μια τηλεόραση και χρήματα. Το σπίτι που έμενε ο ηλικιωμένος και ο ινδός βοηθός του βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία.

Οι δράστες είχαν εμφανιστεί στις 10 η ώρα το βράδυ, και χτύπησαν τον Ινδό. Δεν πείραξαν ωστόσο τον ηλικιωμένο άντρα. Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι εκτός από την τηλεόραση πήραν 10 ευρώ από τον Ινδό και 500 ευρώ του ηλικιωμένου που βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι. Ο βοηθός το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής (20/03) κατάφερε να ειδοποιήσει για βοήθεια.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό:

«Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες (26.3.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, όταν άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε οικία και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο (2) ημεδαπούς και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο το έναν εκ των δύο ατόμων απαιτώντας περαιτέρω χρήματα.
Λίγο αργότερα, οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, αποδέσμευσαν το άτομο και τράπηκαν σε φυγή. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου».

Πηγή: Αναγνώστης Πελοποννήσου (anagnostis.org)

Πηγή: «Εφιάλτης» για ζευγάρι από διαρρήκτες στην Ερμιόνη – Μπήκαν στο σπίτι, απήγαγαν τη γυναίκα και ζήτησαν λύτρα - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα