Υπόθεση...Σπανούλη (δηλώσεις, σενάρια και vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι χωρίς δεύτερη διαπραγμάτευση ο άνθρωπος που ήρθε στον Ολυμπιακό, αφήνοντας πίσω του τους «πράσινους» και άλλαξε την νεότερη ιστορία των «ερυθρόλευκων» χαρίζοντας τους με την αύρα της παρουσίας του, αλλά και την ποιότητα του δυο συνεχόμενες κατακτήσεις της Ευρωλίγκας όντας και MVP, ένα πρωτάθλημα Ελλάδας,ένα κύπελλο Ελλάδας και ένα διηπειρωτικό Κύπελλο. Το περσινό καλοκαίρι,

όλοι στον Ολυμπιακό κινήθηκαν γύρω από την υπόθεση παραμονής του, με την αίσια κατάληξη να γεμίζει με ενθουσιασμό τους απανταχού φίλους των «ερυθρόλευκων».

Ένα χρόνο μετά, ο Βασίλης Σπανούλης δεν φαντάζει ο...βασιλιάς στα μάτια των ίδιων φιλάθλων και το γεγονός έγκειται στην παρουσία του στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, όπου η αλήθεια είναι ότι απέναντι στους «πράσινους» δεν παρουσιάζει τον αληθινό του πρόσωπο. Συνολικά στους 5 τελικούς πέτυχε 40 πόντους (8 μ.όρο) με τα απογοητευτικά ποσοστά των 6/24 δίποντα, 4/24 τρίποντα, 16/26 βολές, 23 ασίστ και 11 λάθη.

Μετά το χθεσινό (4/6) παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όπου ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα ο αρχηγός των Πειραιωτών κατά την έξοδο του στάθηκε και μίλησε στους δημοσιογράφους, αφήνοντας μας όλους άφωνους με την αντίδραση του να αποχωρήσει όταν ρωτήθηκε για το αν θα συνεχίσει στους «ερυθρόλευκους», αντίδραση που μπορείτε να δείτε στο video.Αμέσως μετά από αυτή την αντίδραση ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι που αφορά την αποχώρηση του με προορισμό πιθανόν την Τουρκία (Αναντολού Έφες). Ο Σπανούλης μόλις το περσινό καλοκαίρι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, γεγονός που σημαίνει ότι δεσμεύεται από αυτό, με το ρεπορτάζ ωστόσο να λέει πως ο Λαρισαίος γκαρντ αισθάνεται απογοητευμένος, στεναχωρημένος και πικραμένος από μικρή μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι τον έχουν αποδοκιμάσει, κάνοντας για εκείνον αρκετά αρνητικά και προσβλητικά σχόλια. Αισθάνεται πως ορισμένοι δεν έχουν εκτιμήσει (όπως πιστεύει) την τεράστια προσφορά του στην ομάδα. Παράλληλα, νιώθει αηδιασμένος και κουρασμένος από την κατάσταση και το σύστημα που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το οποίο έρχεται από μέσα που κινούνται γύρω από τους «ερυθρόλευκους» ο Έλληνας διεθνής γκαρντ είχε στο μυαλό του να αποχωρήσει, κάτι που γνωρίζουν αρκετοί συμπαίκτες του, είτε ο Ολυμπιακός κέρδιζε ή έχανε τον τίτλο.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ έσπευσε να αναλάβει τις ευθύνες της απώλειας του πρωταθλήματος τονίζοντας: «Μετά από δύο μαγικές χρονιές φέτος είναι μία κακή χρονιά για την ομάδα. Για την απώλεια του Πρωταθλήματος αναλαμβάνω την περισσότερη ευθύνη. Κατά ένα μεγάλο λόγο ευθύνομαι εγώ που χάσαμε το φετινό Πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να είσαι μπροστά μόνο στα ωραία και καλά, αλλά και στα άσχημα και στα δύσκολα. Θέλω να βγω εγώ μπροστά και να πω ότι αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη» για να συνεχίσει:

«Θεωρώ ότι η ευκαιρία να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα χάθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, στο ΣΕΦ. Όταν κάνεις break πρέπει να το τελειώσεις το Πρωτάθλημα μέσα στο γήπεδο σου. Δυστυχώς χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Νομίζω ότι τελειώσαμε! Όπως είπα πρόκειται για μία κακή χρονιά. Στον αθλητισμό πρέπει να είσαι δυνατός. Πρέπει να μάθεις να ζεις με τα ωραία, αλλά και με τα άσχημα. Το ξαναλέω, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε για το αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και την επόμενη σεζόν. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» δεν θέλησε να απαντήσει και η αντίδραση του ήταν να αποχωρήσει κατευθείαν προς το πούλμαν των Πειραιωτών, «παγώνοντας» τους εκπροσώπους του Τύπου με την κίνηση του αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα