Μπαρτζώκας: «Η ήττα στο ΣΕΦ… αποφάσισε για τον τίτλο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφού συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στάθηκε στην ήττα του τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ, η οποία παραδέχθηκε πως επηρέασε την ομάδα του και στον πέμπτο τελικό, ενώ υπογράμμισε πως στήριξε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για το παιχνίδι: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για εμάς

ήταν μια πολύ κουραστική χρονιά έτσι όπως έχει γίνει η Ευρωλίγκα και όλοι είμαστε κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Φάνηκε ξεκάθαρα πως μας επηρέασε το παιχνίδι της Κυριακής. Είχαμε έλλειμμα αυτοπεποίθησης. Ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρος και ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς από μια τέτοια ομάδα. Χρειαζόταν κάτι περισσότερο, μια προσπάθεια 40 λεπτών. Ήμασταν φανερά επηρεασμένοι από τον τρόπο που χάσαμε την Κυριακή. Ηταν δύσκολη χρονιά, χάσαμε το Κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου. Με την Ρεάλ χάσαμε στα πέντε ματς και ξαναλέω πως ότι έγινε την Κυριακή επηρέασε την σειρά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και εμείς θα κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα».

Για την απόδοση του Σπανούλη: «Αποφάσισα τον φυσικό ηγέτη της ομάδας να τον στηρίξω όσο μπορούσα και θα συνεχίσω να το κάνω. Αυτή η ομάδα χτίστηκε γύρω του, ο ίδιος το κέρδισε. Ήμουν μαζί του πριν το ματς, κατά τη διάρκειά αυτού και θα τον στηρίζω και τώρα».

Για το αν ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του: «Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη αδικία, το είπα την Κυριακή. Τώρα θέλω να μιλήσω μόνο για μπάσκετ και σήμερα δεν τα καταφέραμε».

Για το αν κουβαλάει… σύμπλεγμα ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Ακούστε. Δεν θέλετε να το χαρακτηρίσετε σύμπλεγμα αλλά αφήνετε εμένα να το πω. Όταν ο Παναθηναϊκός έχασε τον Γκιστ, πολύ σωστά είπατε πως ήταν σημαντική απουσία. Εμείς πέρσι παίξαμε χωρίς σημαντικούς παίκτες, τον Μάντζαρη και τον Λο αλλά εσείς γράφατε για σκούπες κλπ. Κάθε χρονιά και κάθε ματς είναι ξεχωριστό, όλα τα άλλα είναι για να βγαίνουν άρθρα».

Για την χρονιά: «Φυσιικά και είναι αποτυχημένη από την στιγμή που δεν είχε τίτλο. Φτάσαμε κοντά σε αρκετά πράγματα φέτος και για κάποιο λόγο δεν τα πετύχαμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα