Ξεκίνησε την… αντεπίθεση (vid)!

Πριν από τον αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα, οι «ερυθρόλευκοι» δήλωναν πως θέλουν να κάνουν το «4/4» στα εναπομείναντα παιχνίδια και απόψε ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα, καθώς επικράτησε της ισπανικής ομάδας με 89-59. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δυσκολεύτηκαν μόλις για… 5 λεπτά, καθώς στη συνέχεια επέβαλαν τον ρυθμό τους και δεν ξανακοίταξαν πίσω.

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και αγωνίστηκε για όσο… έπρεπε, καθώς σίγουρα

οι Πειραιώτες θα τον χρειαστούν και στη συνέχεια που τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ειδικά στη Μάλαγα. Σε αντίθεση με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, οι Γιώργος Πρίντεζης και Στράτος Περπέρογλου είδαν το παιχνίδι από την άκρη του πάγκου, καθώς αμφότεροι υποφέρουν από τραυματισμούς. Ο πρώτος πάντως είναι πολύ πιθανό να προλάβει το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού για το Top-16 της Ευρωλίγκας στη Μάλαγα.

Ο «Kill Bill» ξεκίνησε κάτι παραπάνω από θετικά το παιχνίδι, μετά την μεγάλη απουσία του, καθώς ήρθε σε επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Οι Ισπανοί ωστόσο προηγήθηκαν με 15-7 μέσα στο ΣΕΦ, καθώς ο Μαϊνόλντι ξεκίνησε το παιχνίδι με 3/3 τρίποντα… τιμωρώντας την κακή άμυνα της ελληνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός όμως αντέδρασε άμεσα και με ένα σερί 14-0 πήρε το προβάδισμα (21-15) με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 23-20. Το γεγονός πως στην δεύτερη περίοδο η Λαμποράλ πέτυχε μόλις 7 πόντους (όλους από βολές) χωρίς να πετύχει καλάθι, τα λέει όλα. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης πήραν μία διαφορά ασφαλείας μέχρι το ημίχρονο (45-27) με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί τους 11 από τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του, καθώς μόνο ο Μάρντι Κόλινς δεν πάτησε παρκέ όχι μόνο στο πρώτο μισό, αλλά σε όλο το ματς.

Ο Ματ Λοτζέσκι ντύθηκε… Στράτος Περπέρογλου στην επίθεση του Ολυμπιακού, μετά το πολύ καλό πρώτο μισό, μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να παίρνουν από νωρίς μία διαφορά 20 πόντων, παρά τις προσπάθειες του Αντρές Νοτσιόνι για να μειώσει. Στο «ζωγραφιστό» ο Σέντρικ Σίμονς μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο στο δεύτερο μισό του αγώνα και έδωσε σημαντικούς πόντους στην ομάδα του με τον Ολυμπιακό να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο με 67-46. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να παίζουν καλή άμυνα ούτε στο διαδικαστικό τελευταίο δεκάλεπτο με τους Έλληνες περιφερειακούς να εναλλάσσονται και να παραμένουν φρέσκοι μέχρι το τέλος. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Ιωάννης Παπαπέτρου γνώρισε την αποθέωση στο ΣΕΦ, από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», καθώς για το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε, ξεδίπλωσε για τα καλά το ταλέντο του, δείχνοντας πως μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή λύση από τώρα, στα χέρια του Μπαρτζώκα. Έτσι η ομάδα του Πειραιά πήρε το πρώτο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που βρίσκονται στα σχέδια νίκης των Πρωταθλητών Ευρώπης, επικρατώντας της Λαμποράλ με 89-59.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 45-27, 67-46, 89-59.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 11, Ντάνστον 7, Σπανούλης 14 (3), Παπαπέτρου 13 (3), Σλούκας 7 (1), Σίμονς 10, Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 16 (2).
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 12 (4), Νοτσιόνι 10 (1), Ποέτα 2, Χανγκά 4 (1), Ντιόπ 4, Σαν Εμετέριο 5 (1), Πλάις 10, Ερτέλ 3, Βαν Όστρουμ 2, Κοζέρ 7 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα