ΘΕΣΗ: Kαλά κάνει η ΕΟΚ

Πολύς ντόρος και πάλι για την εθνική ομάδα και το πληρωμένο wild card που αποφάσισε η ομοσπονδία (ΕΟΚ) και όπως πάντα όλοι έχουν μια άποψη και πολλοί έχουν μια διπλή άποψη που αλλάζει κατέυθυνση ανάλογα με το να κάνουν την πολιτική τους. Και εμείς εδώ έχουμε πολυφωνία γι αυτό εκφράζω την δική μου θέση και όχι του σάιτ και αυτή αναφέρω.

Και η δική μου θέση είναι ότι καλώς έχουμε κάνει αυτή την κίνηση και πληρώσαμε για την wild card . To θέμα που λίγοι έθιξαν είναι ποιά είναι τέλος πάντων

η ΦΙΜΠΑ και αποφασίζει να βάζει οικονομικά οφέλη για να πάιξει μια ομάδα σε μια διοργανωσή της; Επειδή είναι χαριστική μια wild card πρέπει να τα ...τσεπώνει η κάθε ΦΙΜΠΑ; Δεν μας τα λένε καλά οι ...φιμπαίοι λοιπόν. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορεί να κάνουμε το άσπρο μαύρο. Αρχικά διάβασα μάλιστα ότι ολόκληρη Γερμανία που είναι η πιο πλούσια δεν πληρώνει. Το ίδιο και η Ιταλία.

Βασικά μην ξεχνάτε ότι τώρα αναπτύσσεται το μπάσκετ στην Γερμανία και τα λεφτά δίνονται από τις ομοσπονδίες και όχι απο το κράτος. Θα πει κανείς μα η κάθε ομοσπονδία δεν είναι κράτος; Οχι βέβαια. Παίρνει κρατική επιχορήγηση η κάθε ΕΟΚ. Αλλά πάιρνει και χορηγίες, διαφημίσεις και χίλια δυο άλλα. Και άλλωστε η ΕΟΚ δεν έδωσε από τον κρατικό κουμπαρά, δεν ζήτησε λεφτά από το κράτος για να δώσει τα 800 δεν ξερω πόσα ακριβώς χιλιάρικα στην ΦΙΜΠΑ. Τα δίνει από την χορηγία της Eurobank σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε. Και στην τελική αν αύριο πχ η ΕΟΚ βάζει τσάρτερ για μια πτήση θα της λένε "ταξιδεύεις με τα κρατικα λεφτά";

Μάλλον έχουν μπερδέψει πολλά πολλοί σε αυτή την χώρα και σε λίγο κάθε ευρώ που παίρνεις από το κράτος θα μας το λένε μην το χαλάσεις και θα ζητάει απόδειξη και ο κάθε πικραμένος... Κλασικά από το ένα άκρο στο άλλο. Η ομοσπονδία , η κάθε ομοσπονδία, παίρνει ένα ποσό σαν επιχορήγηση. Αν δεν παρουσιάσει τίποτα έχει καλώς. Αλλά δεν μπορείς να της λες και που θα το χαλάσει. Ανεξάρτητη είναι. Μην ακροβατούμε από το ένα άκρο στο άλλο. Ούτε να συνδιάζουμε τις αυτοκτονίες με τα λεφτά της ΕΟΚ. Αλλωστε με την λογική αυτή να τα κλείσουμε όλα.... Άλλο τα κλεμένα και άλλο τα κλείνουμε όλα.... Αλλωστε πολλοί που την ...έπεσαν στην ΕΟΚ και τον Βασιλακόπουλο δεν παίρνουν στα συγκροτηματά τους τα εκδοτικά διαφημίσεις κρατικές πολλών μυρίων; Και δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ απολύτως. Ενώ καλώς ή κακώς το μπασκετάκι σε ένα Μουντομπάσκετ θα το δει πολύς κόσμος και θα ξεφύγει από τα προβληματά του.

Και στο κάτω κάτω λεφτά χορηγιών, τηλεοπτικών συμφωνιών κτλ είναι. Το θέμα δεν ειναι λοιπόν τα λεφτά αλλά αν αξίζει να δωθούν εκεί τα λεφτά. Αφού καλώς ή κακώς, κακώς φυσικά, έτσι αποφασίζει αυτός που έχει το μαγαζί (ΦΙΜΠΑ). Η Ελλάδα θέλει να είναι παρούσα σε μια κορυφαία στιγμή για πολλούς λόγους. Για το πρεστίζ , για την χαρά που δίνει ένα Παγκόσμιο κύπελλο στον κόσμο, γιατί από τέτοιες συμμετοχές κερδίζεις νέα μέλη στις υποδομές, γιατί έχεις τις συμφωνίες και τις χορηγίες σου που είναι άλλες όταν είσαι έξω από τα μεγάλα γεγονότα.

Και αφού τα λεφτα αυτά ΔΕΝ στερούν την κίνηση των υποδομών πχ και θα έρθουν από τις χορηγίες και τα σχετικά καλώς κάνει και τα δίνει η ΕΟΚ για να πάιξει η εθνική μας στο κορυφαίο ραντεβού. Και μην ξεχνάμε ότι και αυτοί που δεν δέχονται όπως λένε να μπουν στο πλειστηριασμό δεν το κάνουν γιατί ξέρουν ότι θα πάνε πχ με τα δεύτερα ή ότι και λεφτά να δώσουν δεν πληρούν άλλες προυποθέσεις και έτσι την κάνουν χαλαρά με ελαφριά πηδηματάκια και καλυμμένοι;Συνεπώς η Ελλάδα έχει να κερδίσει με την συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ και σε αντίθετη περίπτωση χάνει και σε επίπεδο συμφωνιών για το μέλλον (οικονομικά) και αγωνιστικά και θα μπει και σε ταλαιπωρία και έξοδα φυσικά για να παίζει και στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ κτλ .

Keywords
Τυχαία Θέματα