Πίεση στον Ολυμπιακό, σκέψεις στον ΠΑΟ

Από νωρίς στα δύσκολα οι δύο "αιώνιοι" φέτος καθώς η Ευρωλίγκα ξεκίνησε νωρίτερα, το πρόγραμμα έφερε και το μεταξύ τους ντέρμπι πολύ νωρίς στην 2η μόλις αγωνιστική και χωρίς προετοιμασία με επίσημα παιχνίδια πριν την Ευρώπη, ακόμα δεν έχουν ρολάρει. Αλλά όταν είσαι μεγάλος πρέπει να κερδίζεις ότι προβλήματα και ελλείψεις και αν έχεις και αυτό το ξέρουν καλά ήδη οι Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης.

Καθώς ο... πελάτης, δηλαδή ο κόσμος, έχει πάντα δίκαιο. Λίγες μέρες πριν το μεγάλο τζάμπολ του μεγάλου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ λοιπόν και οι παλμοί

ανεβαίνουν. Ο Μπαρτζώκας στον πρωταθλητή Ελλάδος και Ευρώπης Ολυμπιακό ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει πίεση. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σαν φαβορί στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια και ο Έλληνας προπονητής όπως και οι παίκτες του αρχίζουν και νοιώθουν την πίεση που δεν είχαν ποτέ πέρυσι, ότι πρέπει να κερδίσουν.

Ο Ολυμπιακός νωρίτερα, την Παρασκευή αύριο, έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τουρκία με την ανέτοιμη αλλά με πολύ καλό ρόστερ και καλό προπονητή φέτος (Μαχμούντι) Εφές Πίλσεν. Άλλωστε η Εφές φέτος θα παίζει στο "καυτό" Αμπντί Ιμπεχτσί από το αχανές Σινάν Ερντέν πέρυσι. Συνεπώς ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι άνετος και μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα και δεν σημάινει και τίποτα πράγματι να χάσει από Εφές και ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ την Δευτέρα αφού κάθε άλλο παρά εκτός στόχων μένει, αλλά θα σημαίνει πολλά στον κόσμο του.

Που θεωρεί ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι έτοιμος και πρέπει να κερδίσει την ανέτοιμη Εφές στην Τουρκία και πολύ περισσότερο... αυτόν τον ΠΑΟ όπως λένε οι φίλοι του στο λιμάνι.

Άρα λοιπόν δημιουργείται πίεση για το αποτέλεσμα στον Ολυμπιακό νωρίς νωρίς και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα την διαχειριστούν και ειδικά ο Μπαρτζώκας στον πάγκο. Καθώς δύο ήττες θα παγώσουν τον κόσμο και θα φέρουν γκρίνια για προπονητή και αλλαγές (5αρι;).

Ο ΠΑΟ από την άλλη πλευρά έχει την Καντού εντός που εύκολα ή δύσκολα θα την κερδίσει (μάλλον εύκολα) και ο προπονητής του επίσης καινούργιος, ο Αργύρης Πεδουλάκης έβγαλε την ετυμηγορία και λογικά ότι η νέα του καθόλα (μόλις δύο παίκτες παρέμειναν από πέρυσι) ομάδα θα είναι έτοιμη τον Δεκέμβρη. Ο ΠΑΟ άλλωστε δεν έχει ακόμα καλά καλά ένα βασικό ψηλό τον Λάσμε που ενσωματώθηκε τελευταίος και είχε και τραυματισμό και είναι ανέτοιμος και απροπόνητος.

Αλλά έχει πολλές σκέψεις όπως με τους δύο αμερικανούς του. Καθώς ο Κίτσεν σαφώς δεν είναι ο Κίτσεν των φιλικών όταν έπαιρνε χρόνο από τους Διαμαντίδη και Ούκιτς που ήταν εκτός και δεν είχε και καμία πίεση. Έχει την δικαιολογία του τραυματισμού του αλλά αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαφώς και κανένα λαχείο επίσης, δεν παύει να είναι ένα παιδί που θα βοηθήσει σε κάποιους ρόλους. Όμως ο Άρμστρονγκ όπως είχαμε πει εδώ στο www.basketblog.gr και στο blog μου δεν είναι παίκτης επιπέδου ευρωλίγκα και ήδη υπάρχουν σκέψεις αλλαγής του.

Θα φανεί τι θα κάνει ο ΠΑΟ ανάλογα και με τα χρήματα που διαθέτει στην συνέχεια. Πάντως παίκτες κυκλοφορούν στην αγορά όπως ο δυναμικός Μπατίστα της Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα