Οι καλύτεροι της αγωνιστικής

Συναρπαστική ήταν η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού πέντε από τις εφτά αναμετρήσεις κρίθηκαν στο καλάθι, δείγμα του ανταγωνισμού που επικρατεί. Οπως είναι φυσιολογικό, κάθε απόπειρα για ανάδειξη της κορυφαίας πεντάδας θα είχε επίκεντρο τις οριακές αυτές αναμετρήσεις, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός "καθάρισαν" σχετικά εύκολα τους αγώνες με ΠΑΟΚ

και Αρη αντίστοιχα. Ετσι σύμφωνα με τα παραπάνω, σας παρουσιάζουμε την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, από τα μάτια του basketblog.gr.

1. Αλέξης Κυρίτσης (Ικαρος Καλλιθέας): Πληθωρική η παρουσία του 30χρονου γκαρντ στη νίκη της ομάδας του επί του Απόλλωνα. Οχι μόνο σκόραρε 23 πόντους αλλά μοίρασε και πέντε ασίστ, ενώ μάζεψε και πέντε ριμπάουντ. Επιπλέον, έκανε ένα κλέψιμο και είχε το εντυπωσιακό νούμερο των πέντε φάουλ υπέρ.

2. Ντουάιτ Θορν (Περιστέρι): Εντυπωσιακό ντεμπούτο στην Α1 για τον 24χρονο Αμερικανό. Ο Θορν έδειξε ότι μπορεί να πάρει στις πλάτες του το φετινό Περιστέρι, όντας ο πρωταγωνιστής στην μεγάλη ανατροπή των "κυανοκίτρινων". Πέρα από τους 26 πόντους, τα πέντε ριμπάουντ και τις τρεις ασίστ, ήταν αυτός που έμεινε ψύχραιμος στα τελευταία δευτερόλεπτα, ευστοχώντας στις δύο βολές που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Τζίμη Κουστένη.

3. Λάρον Ντέντι (Κολοσσός): Αλλος ένας "πρωταρης" στην Α1, που έδειξε με το καλημέρα, ότι η ομάδα του μπορεί να ποντάρει πάνω του. Ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ απέναντι στο Ρέθυμνο, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ και χρειάστηκαν 10 επιπλέον λεπτά για να βγει ο νικητής, πέτυχε κρίσιμα καλάθια, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους, πέντε ριμπάουντ και δύο τάπες...

Νίκος Παππάς (Πανιώνιος): Μεστή εμφάνιση από τον νεαρό γκαρντ στη νίκη των "κυανέρυθρων" στη Δράμα. Ηταν εκείνος που έμεινε περισσότερο από κάθε συμπάικτη του στο παρκέ (32') και δικαιολογημένα. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους, προσθέτοντας δύο ριμπάουντ, τρία κλεψίματα και δύο ασίστ, ενώ είχε και πέντε φάουλ υπέρ.

Αλέξανδρος Σπανός (Ηλυσιακός): Η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη του 21χρονου στην Α1. Ο πρώην προπονητής των "κιτρινόμαυρων" Κώστας Φλεβαράκης τον πίστεψε και ο νυν Δημήτρης Παπανικολάου στηρίζει πολλά πάνω του. Ο νεαρός παίκτης δείχνει από την αρχή της σεζόν τα αποτελέσματα που φέρνει η σκληρή δουλειά. Σχεδόν αλάνθαστος στατιστικά (1/1 διπ., 4/4 τριπ., 1/2 βολές) πέτυχε 15 πόντους στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Ηλυσιακού κόντρα στην Καβάλα, ενώ έκανε και ένα κλέψιμο, γεμίζοντας χαμόγελα τους ανθρώπους των Ιλισιωτών.

Προπονητής της αγωνιστικής
Τζίμης Κουστένης (Περιστέρι): Η ομάδα του αποτελείται κυρίως από νέα παιδιά που τους λείπουν οι εμπειρίες. Ωστόσο, όταν το Περιστέρι βρέθηκε στο -16 απέναντι στον Πανελευσινιακό (40-24), δεν άφησε το κίνητρο των παικτών του να σβήσει, με αποτέλεσμα να ροκανιστεί η διαφορά και να έρθει η πολύτιμη νίκη...

Keywords
Τυχαία Θέματα