Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 92-50

Σε ένα παιχνίδι που ο νικητής είχε κριθεί από το πρώτο δεκάλεπτο (26-16), Παναθηναϊκός και Ρέθυμνο έπαιξαν ελεύθερα προσφέροντας θέαμα σε όσους αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμα της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" χωρίς να αντιμετωπίσουν την παραμικρή δυσκολία πήραν άνετα τη νίκη με 92-50 επιστρέφοντας στο δρόμο των επιτυχιών στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με τη διαφορά να έχει... ξεφύγει από το δεύτερο, κιόλας, δεκάλεπτο, ο Αργύρης Πεδουλάκης

είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές, που περιελάμβαναν τη χρησιμοποιήση του Άντι Πάνκο σε θέση σμολ φόργουορντ, όσο και αυτή του Χίλτον Άρμστρονγκ σε θέση πάουερ φόργουορντ, όταν οι "πράσινοι" αγωνίστηκαν με "δίδυμους πύργους" (Άρμστρονγκ - Σκορδίλης) στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.

Οι Κρητικοί διαθέτουν μία πολύ επικίνδυνη ομάδα που έχει "άγνοια κινδύνου", όπως τόνισε και χθες ο Αργύρης Πεδουλάκης και φρόντισαν να το αποδείξουν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με μπροστάρη τον Κάρτερ, ο οποίος σημείωσε τους εννέα πρώτους πόντους του Ρεθύμνου, η ομάδα του Στέργιου Κουφού έδειξε πως θα δυσκολέψει τους "πράσινους".

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη αφού ο Παναθηναϊκός βρήκε σταδιακά ρυθμό ξεπερνώντας το αρχικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τη διάσπαση της άμυνας ζώνης που έπαιζε το Ρέθυμνο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προσπάθησε με διάφορα σχήματα να "σπάσει" την άμυνα των φιλοξενούμενων χρησιμοποιώντας ακόμα και τον Άντι Πάνκο σε θέση "3". Ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ του τριφυλλιού, το οποίο σταδιακά κατάφερε να χτίσει μία διαφορά ασφαλείας, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους γηπεδούχους στο +10 (26-16).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Με την άμυνα των Κρητικών να αδυνατεί να σταματήσει τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, η διαφορά μεγάλωνε με μεγάλη ταχύτητα όσο περνούσε η ώρα. Έτσι, το +10 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες +19 (35-20) στο 15ο λεπτό, με τον Χίλτον Άρμστρονγκ να αγωνίζεται σε εκείνο το σημείο δίνοντας λύσεις στους "πράσινους" κοντά στο καλάθι.

Ο Μαρκ Κάρτερ προσπαθούσε να κρατήσει το Ρέθυμνο σε σχετική επαφή με το σκορ, αλλά ό,τι κι αν έκανε δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (42-22) στο 17', ενώ λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με νταμπλ σκορ (50-25) συνεχίζοντας την πολύ καλή επιθετική του παρουσία στο πρώτο ημίχρονο.

Ενδιαφέρον αναφορικά με τον νικητής της αναμέτρησης δεν υπήρχε στο δεύτερο ημίχρονου αφού το +25 (53-28) του πρώτου εικοσαλέπτου ήταν... καταδικαστικό για τους Ρεθυμνιώτες. Έτσι, το μόνο που απέμενε ήταν να δούμε που θα φτάσει η τελική διαφορά, ανάλογα και με τις... ορέξεις των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη.

Παρά το μεγάλο προβάδισμα, οι "πράσινοι" δεν χαλάρωσαν συνεχίζοντας να παίζουν στο ίδιο μοτίβο. Τα πολλά φάουλ στα οποία υπέπεσαν, όμως, έδωσαν την ευκαιρία στους Κρητικούς να πετύχουν αρκετούς εύκολους πόντους από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας". Παρόλ' αυτά, το τριφύλλι διατηρούσε με άνεση τη μεγάλη διαφορά που είχε "χτ

Keywords
Τυχαία Θέματα