Ο αποφασιστικός κ. Πρέστι

Η περσινή πορεία της Οκλαχόμα Σίτι ως τους Τελικούς του ΝΒΑ, δεν ήταν απλώς αποτέλεσμα του αστείρευτου ταλέντου των Κέβιν Ντουράντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και της παρέας τους. Αλλά ανέδειξε και τον ρόλο του τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Σαμ Πρέστι, που είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε (στελεχώνοντας) τους φιναλίστ του Ιουνίου.

Τα περσινά δημοσιεύματα τον χαρακτήρισαν "ξεχωριστό". Κυρίως γιατί έκανε τα πάντα για να πετύχει το όνειρό του να εργαστεί

στο ΝΒΑ, όπως το να περάσει συνέντευξη στο Σαν Αντόνιο… τρέχοντας κατά την διάρκεια ενός αγώνα σάμερ-λιγκ δίπλα στον GM των Σπερς, Αρ-Σι Μπιούφορντ! Ήταν τότε (2001) που ο νεαρός Πρέστι έψαχνε σε ηλικία 23 ετών μία "τρύπα" για την Λίγκα και την βρήκε σε μία συνάντηση με τον Μπιούφορντ.

Αφού τον περίμενε τρεις ολόκληρες μέρες, τον είδε την τέταρτη και παρότι ο τελευταίος σφύριζε ως διαιτητής στο φιλικό, ήταν όλη την ώρα πλάι του για να του μιλήσει!

Ο Μπιούφορντ πείστηκε από το κίνητρό του και αρχικά τον "κλείδωσε" σε ένα μικρό δωμάτιο με τηλεόραση και βίντεο των αντιπάλων, με αμοιβή μόλις 250δολ. μηνιαίως! Ο Πρέστι δεν νοιάστηκε για όλα αυτά και μάλιστα ήταν τέτοια η αφοσίωσή του που ο Μπιούφορντ δεν έκρυψε το 2003 ότι "αυτός κάποια μέρα θα κάνει κουμάντο στο ΝΒΑ"…

Μάλλον το θυμήθηκε το 2007, όταν ο Πρέστι άφησε το Τέξας για την θέση του τζένεραλ μάνατζερ του Σιάτλ, μόλις στα 29 του! Η συνέχεια γνωστή. Επιλογή των Ντουράντ και Ουέστμπρουκ στο ντραφτ, ενδιάμεσα η μετακόμιση στην Οκλαχόμα Σίτι και η πορεία ως τους περσινούς Τελικούς. Το "κοφτερό" μυαλό του έστειλε τον Ρέι Άλεν (από τους Σόνικς) στους Σέλτικς (για τους Τζεφ Γκριν-Ντελόντε Ουέστ, στέλνοντας τον δεύτερο στο Κλίβελαντ) και μετά την επιλογή και του Ιμπάκα, έφτασε στη κίνηση-ματ του…

Ο Πρέστι είχε δει πως ο Χάρντεν μπορεί να βοηθήσει και δεν δίστασε να στείλει στην Βοστόνη τον Γκριν, που θεωρούνταν από τα αγαπημένα παιδιά του, για τους Κέντρικ Πέρκινς και Νέναντ Κρστιτς. Ξέροντας πως ο πρώτος θα δώσει δύναμη στην ρακέτα, για τις σκληρές "μάχες" των πλέι-οφς. Η απομάκρυνση του Γκριν (απ)έδειξε πως ο GM των Θάντερ δεν λειτουργεί με συναισθηματισμούς.

Παρότι οι σταρ της ομάδας είναι ιδιαιτέρως "δεμένοι" με τον κόσμο και την πόλη, εκείνος παραμένει πιο "τεχνοκρατικός". Και πλέον είναι αποδεδειγμένα αποφασιστικός. Τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν δίστασε να στείλει τον 3ο καλύτερο παίκτη των Θάντερ (και κορυφαίο 6ο παίκτη της περσινής σεζόν) Τζέιμς Χάρντεν στο Χιούστον, γνωρίζοντας πως το καλοκαίρι θα τον χάσει χωρίς ανταλλάγματα.

Η διοίκηση δεν θα μπορούσε να του δώσει μάξιμουμ επέκταση (όπως σε Ντουράντ-Ουέστμπρουκ) και εκείνος είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο. Άλλωστε, είχε "διαρρεύσει" πως το Φοίνιξ μπορεί να του προσφέρει το καλοκαίρι του 2013, ακόμη και 80εκατ.δολ.!

Ο Πρέστι πρότεινε στον παίκτη 52εκατ. για 4 χρόνια και μετά την άρνησή του, τον έστειλε άμεσα στους Ρόκετς. Οι εξηγήσεις του τζένεραλ μάνατζερ μπορεί να μην αρέσουν στο κοινό των Θάντερ, όμως μόνο το μέλλον θ

Keywords
Τυχαία Θέματα