Πλεονέκτημα έδρας και... άμυνας

Μετά το πέρας και της 3ης αγωνιστικής το τοπίο έχει αρχίσει να καθαρίζει. Όχι τόσο στις βαθμολογικές διαφορές μεταξύ των 13 μονομάχων, όσο στο τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος από κάθε ομάδα. Το basketblog.gr πιστό στο… ραντεβού του με το Top 5 σάς παρουσιάζει πέντε στοιχεία που μας τράβηξαν την προσοχή αυτό το Σάββατο.

Η δύναμη της έδρας

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένως πως σε ένα πρωτάθλημα, όπως αυτό του ομίλου Νότου, όπου οι περισσότερες ομάδες "βράζουν στο ίδιο

καζάνι", κάθε προγνωστικό ίσως είναι παρακινδυνευμένο. Στις πρώτες αγωνιστικές, πάντως, η έδρα δείχνει να παίζει καταλυτικό ρόλο αφού οι γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις τον έλεγχο. Όπως συνέβη, άλλωστε, και σε αυτή την αγωνιστική, όπου οι οικοδεσπότες πήραν το ροζ φύλλο αγώνα μετρώντας το απόλυτο (6/6).

Με πυξίδα την άμυνα

Βάσει ρόστερ το Ψυχικό διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Αυτό που έμενε, όμως, ήταν να το αποδείξει. Και το κατάφερε. Στο πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς, απέναντι σε έναν εξίσου δυνατό και ποιοτικό αντίπαλο, η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κυρίως γιατί έπαιξε πολύ καλή άμυνα. Με παθητικό 68 πόντων, άλλωστε, ήταν δύσκολο να ηττηθεί…

Θα κάνει ζημιές

Σίγουρα το Πέραμα είναι εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο) να παραμείνει στην κατηγορία αφού διαθέτει κακό -συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες- ρόστερ. Οι "κόκκινοι" απέδειξαν, όμως, το Σάββατο πως όποιος κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει, θα έχει πρόβλημα. Ο Χολαργός λίγο έλειψε να την… πατήσει και αν δεν υπήρχε το δίδυμο των Εμμανουηλίδη - Δέδε στην περιφέρεια, τότε ίσως οι "μπλε" να γνώρισαν μία οδυνηρή ήττα.

Σεφτές για τρεις

Η 3η αγωνιστική υπήρξε αφορμή για… χαμόγελα σε τρεις ομάδες της κατηγορίας, κι αυτό γιατί οι Έσπερος ΑΟΠΑ, Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Δούκας κατέκτησαν το πρώτο δίποντο της σεζόν. Πρόκειται για ομάδες με ίδιους στόχους (σ.σ.: παραμονή στην κατηγορία), οι οποίες μπορεί να άργησαν λίγο την… συλλογή ροζ φύλλων αγώνων, αλλά δείχνουν πως θα αποτελέσουν σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο.

Της αμύνης τα παιδιά

Η Β' Εθνική είναι, ίσως, η πιο "σκληρή" κατηγορία δεδομένου ότι μπορεί να υπάρχει πολύ ταλέντο και μεγάλα ονόματα, αλλά οι δυνατές άμυνες αποτελούν το σήμα κατατεθέν της. Είναι χαρακτηριστικό πως την 3η αγωνιστική μόλις τρεις (3) ομάδες (Κρόνος Αγ. Δημητρίου, Ψυχικό, Δούκας) κατάφεραν να σκοράρουν περισσότερους από 70 πόντους, κατακτώντας, παράλληλα, και το δίποντο της νίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα