Χωράει ο Κρίστμας;

Πολύς λόγος γίνεται για ενδεχόμενη μεταγραφή του Ντιόντε Κρίστμας στον Ολυμπιακό. Πιστοί σε αυτά που γράφαμε (και δικαιωθήκαμε) ότι δεν ισχύει στο μοντέρνο μπάσκετ το δόγμα "όλοι οι καλοί χωράνε", θα αναρωτηθούμε και πάλι αν χωράει ο Κρίστμας στον Ολυμπιακό. Όπως είχαμε αναρωτηθεί στην περίπτωση του Καββαδά, ή όπως υποστηρίζαμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούν να πάρουν και

Αμερικανό και τον Περπέρογλου.

Όχι, αφήνουμε το… μεγάλο ρεπορτάζ για άλλους, καλύτερους ημών. Εμείς εμπιστευόμαστε τη λογική μας και μοιραζόμαστε μαζί σας τις σκέψεις μας.

Είναι καλός παίκτης ο Αμερικανός; Σαφέστατα και είναι. Χαρισματικός σκόρερ, παίκτης που μπορεί να ανεβάσει την παραγωγικότητα κάθε ομάδας. Αλλά είπαμε: ΔΕΝ χωράνε όλοι οι καλοί.

Για να αποκτηθεί ο Κρίστμας πρέπει να πάρει τη θέση κάποιου. Γιατί μπορεί να έχει μια κενή θέση Αμερικανού ο Ολυμπιακός, αλλά δεν έχει κενή θέση στη 12άδα. Θέλετε να βγάλουμε έξω τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους; Να το κάνουμε. Μα σε ποιο από τα μεγάλα παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" είχε πραγματική συμμετοχή;

Όχι μόνο σε χρόνο, αλλά και σε προσπάθειες. Γιατί ο Κρίστμας δεν είναι Γκετσεβίτσιους να περιμένει στη γωνία πότε θα πάρει την μπάλα να σουτάρει. Είναι ηγέτης, είναι σκόρερ και θέλει να πάρει προσπάθειες. Άρα θα πρέπει να τον… χωρέσουν μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Στράτο Περπέρογλου, που με διαφορετικούς τρόπους κάνουν την ίδια δουλειά.

Στη δική μου λογική "πολλές μαμές το παιδί ζαβό". Ο Κρίστμας πιο πολύ θα μπλέξει τους "ερυθρόλευκους" παρά θα τους βοηθήσει. Αφήστε που είναι πολύ πιθανό να μειωθεί ακόμα περισσότερο χρόνος παικτών που δίνουν ενέργεια και άμυνα στην ομάδα του λιμανιού (Μάντζαρης / Παπανικολάου).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι προπονητής των μεγάλων ρόστερ, του ασταμάτητου ροτέισον. Ως εκ τούτου δεν πιστεύω ότι θα πάρει τον Κρίστμας. Κι αν το κάνει (κανείς δεν του το απαγορεύει), απλά θα επιβεβαιωθεί πως η μεταγραφή του Περπέρογλου αντί άλλου Αμερικανού, εκτός από πολλά καλά, δημιουργεί και αρκετά… κενά.

Keywords
Τυχαία Θέματα