Μόνο οι Έλληνες ταξιδεύουν!

Πολύς λόγος γίνεται συνέχεια για τα ταξίδια και την κούραση. Ακούω και συναδέλφους που τα επικαλούνται, ακούω και προπονητές και των ίδιων των ομάδων αλλά και ουδέτερων και πάει λέγοντας.. Βεβαίως το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι όταν οι ομάδες χάνουν, σχεδόν όλοι αυτοί οι προπονητές επικαλούνται την κόπωση, την κούραση από τα ταξίδια αλλά και την ελλιπή εξ αυτού προετοιμασία αφού δεν μπορούν να κάνουν καλές προπονήσεις.

Όταν κερδίζουν μιλάνε για την τρομερή χημεία και δουλειά της ομάδας και τον υπερβάλλον ζήλον και την μαγκιά αυτής της ομάδας. Βέβαια κανείς δεν λέει ότι αυτή είναι η

μοίρα των ομάδων και των παικτών. Να μπαίνουν στα αεροπλάνα και να παίζουν. Να παίρνουν τα πούλμαν και να παίζουν. Στην Ισπανία , την Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη οι ομάδες και αυτές που παίζουν στην Ευρωλίγκα, έχουν ταξίδια με τρένα και πούλμαν των 5 και 6 ωρών. Καπάκι από τα αεροδρόμια που γύρισαν από τα ευρωπαϊκά ταξίδια. Στην Ελλάδα όλα αυτά είναι 1-2 ωρούλες και μια φορά το μήνα. Άντε και μισή ώρα με το αεροπλάνο.

Στην Ευρωλίγκα ομάδες όπως η Κούμπαν έχουν μέσα σε μια εβδομάδα να μπαινοβγαίνουν 7-8 φορές στα αεροπλάνα για να πάνε από το αχανές και χαμένο Κράσνονταρ στην Μόσχα και μετά άλλα δύο αεροπλάνα πολλές φορές για τον προορισμό τους. Αυτό για την Ευρωλίγκα και καπάκι για την βαλτική λίγκα ή την ρώσικη λίγκα που οι αποστάσεις είναι χιλιάδες μίλια. Ποτέ δεν άκουσα όμως να μιλάνε για κούραση, ταξίδια και τα σχετικά και ας έχουν τριπλάσια από αυτή των ελληνικών ομάδων. Στο ΝΒΑ δεν λέμε που είναι κάθε μέρα γήπεδο, αεροπλάνο και αλλαγή πόλης με συνεχόμενους αγώνες.

Άρα λοιπόν όσοι ακόμα πιπιλάνε την καραμέλα της κούρασης και των ταξιδιών και αεροπλάνων (μήπως δηλαδή προτιμάνε το βαπόρι...;)καλό είναι να κοιτάνε και δίπλα τους και μην ξεχνούν ότι έχουμε όλοι γνώση και βλέπουμε την κατάσταση. Αυτή είναι η κατάσταση ειδάλλως ας παίζουν στο τοπικό πρωτάθλημα για να μην αλλάζουν πόλη καν. Αλλά ας ξυπνήσουμε κάποτε από την συνεχή παπάτζα και δικαιολογία... Στην Ισπανία παίζουν μεσημέρι πχ καπάκι από επιστροφή την περασμένη μέρα.

Στην Γερμανία έφτασαν να παίζουν και 3 -4 ματς σε 8 μέρες και δεν μιλάει κανείς. Μόνο στην Ελλάδα όλο γκρίνια και δικαιολογία λες και δεν ξέρουν τις υποχρεώσεις τους... Ε τότε λοιπόν ας κάνουν καλύτερη συντήρηση, ας μάθουν να αξιοποιούν τα ρόστερ των 12 και 14 παικτών τους και ας μάθουν να μην θέλουν 100 προπονήσεις για να περάσουν την νοοτροπία τους !

Keywords
Τυχαία Θέματα