Τρίποντα, ασίστ, ρεκόρ, ρεβάνς (Γκέι) και… Ade-Top-10!

Σε μία βραδιά με μία ντουζίνα στο ΝΒΑ, είναι λογικό οι πρωταγωνιστές να είναι πολλοί. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (14/11), συνεπώς ξεχώρισαν ισάριθμοι αθλητές, με επιτεύγματα και στιγμιότυπα εντυπωσιακά, που πάντως για κάποιους πήγαν στράφι. Όπως για παράδειγμα για τον Τζέρεμι Λιν, που πέτυχε 34π.-12ασ. στην Φιλαντέλφια, αλλά το ρεκόρ τριπόντων που σημείωσε, με 9/15, πήγε χαμένο για τους Ρόκετς που ηττήθηκαν στην παράταση από τους Σίξερς… Πρωταγωνιστές των νικητών ο ο Τζέιμς Άντερσον,

που είχε 36π. και το τρίποντο για την παράταση και ο Τόνι Ρότεν με τριπλ-νταμπλ (18π.-10ριμπ.-11ασ.), σημειώνοντας αμφότεροι ρεκόρ καριέρας σε πόντους! Μάλιστα, ο τελευταίος έγινε ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που πετυχαίνει τριπλ-νταμπλ στο παρθενικό του ματς σαν βασικός! Ο Λιν, από την άλλη, με μία εμφάνιση βγαλμένη από την «Linsanity» στους Νικς (πρόπερσι), ξεπέρασε τα 5 τρίποντα που είχε σαν καλύτερη προσωπική επίδοση (δεν φημίζεται για το καλό σουτ από μακρινή απόσταση) και ισοφάρισε το ρεκόρ τριπόντων του Χιούστον, που κατέχει από το 1996 με επίσης 9 εύστοχα ο παλαίμαχος φόργουορντ, Ρόμπερτ Χόρι!

Σε αντίθεση με τον Λιν, το ρεσιτάλ του Άρον Αφλάλο από τα 7,25μ. είχε αντίκρισμα. Ο γκαρντ των Μάτζικ είχε 36π.-ρεκόρ καριέρας και 8/11τριπ. στην νίκη-ανατροπή επί του Μιλγουόκι, ενώ είχε 8ριμπ.-6ασ. και 11 διαδοχικούς πόντους στην αντεπίθεση του Ορλάντο. Οι Μπακς έμειναν με την ανησυχία για τον τραυματισμό του Μπάτλερ στον ώμο και με μόνο highlight την παρθενική συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Top-10 της ημέρας (σ.σ.: Νο6)! Δύο Ισπανοί επιχείρησαν να «κλέψουν» την παράσταση στην βραδιά της Τετάρτης, αλλά μόνο ο ένας τα κατάφερε, διότι ο άλλος «την πάτησε» από έναν Ρώσο. Ο γκαρντ της Μινεσότα, Ρίκι Ρούμπιο, πέτυχε ρεκόρ καριέρας με τις 16 ασίστ στην επικράτηση επί του Κλίβελαντ, σκοράροντας και 16π. και έχοντας 3κλεψ., στα οποία είναι πρώτος φέτος στη Λίγκα με μ.ο. 3,3!)! Την ίδια στιγμή στο Ντένβερ, ο Πάου Γκασόλ πετούσε στα σκουπίδια το πιο παραγωγικό φετινό επιθετικό παιχνίδι του. Ο σέντερ των Λέικερς είχε 25π. (αλλά με 12/27διπ.-1/5βολ.) και 12ριμπ., ωστόσο στην άμυνα εκτέθηκε από τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 23π., στην νίκη των Νάγκετς επί του Λ.Α.!

Πιο περήφανος από όλους, πάντως, το βράδυ της Τετάρτης, πρέπει να αποχώρησε ο Ρούντι Γκέι. Ο σταρ των Ράπτορς αγωνίστηκε για πρώτη φορά αντίπαλος στο πρώην «σπίτι» του και πήρε «εκδίκηση», βοηθώντας το Τορόντο να «αλώσει» το Μέμφις, με 23π. και παραδοχή ότι «για μένα ήταν ένα πολύ συναισθηματικό ματς». Ενώ τόνισε ότι «εγώ θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα», επιθυμώντας προφανώς να δείξει πως δεν «καιγόταν» για ρεβάνς από την ομάδα που τον παραχώρησε πέρυσι ελαφρά τη καρδία… «Ήρωας» της ημέρας στην Δύση και ο Ντέιμιεν Λίλαρντ, που έκρινε το ματς των δύο ευχάριστων και απρόσμενων εκπλήξεων της Περιφέρειας. Ο 2ετής σταρ των Μπλέιζερς πέτυχε το νικητήριο καλάθι στον θρίαμβο επί του Φοίνιξ, στέλνοντας το Πόρτλαντ σε ρεκόρ 6-2 και «ρίχνοντας» τους Σανς στο 5-3! Πρωταγωνιστής από το πουθενά, τέλος, ένας ρολίστας του αγώνα Κλίπερς-Θάντερ. Όχι, όμως, για τα κατορθώματά του με την μπάλα. Ο Ματ Μπαρνς του Λ.Α. μπήκε στη μέση σε έναν καυγά Ιμπάκα-Γκρίφιν και αποβλήθηκε μαζί με τον πρώτο, φόργουορντ/σέντερ των Θάντερ, αποδυναμώνοντας την Οκλαχόμα Σίτι και ανοίγοντας τον δρόμο για την επικράτηση του Λ.Α.. Ενώ με ψηλά το κεφάλι έφυγε από το παρκέ και ο Γκόρντον Χέιγουορντ, που είχε 27π.-10ριμπ. και οδήγησε την Γιούτα στην παρθενική νίκη της σεζόν, κόντρα στην Νέα Ορλεάνη! Κάτι τέτοια βλέπουν οι Τζαζ και μετανιώνουν που δεν επέκτειναν πρόωρα το συμβόλαιό του απόφοιτου του πανεπιστημίου Μπάτλερ, για τον οποίο έχουν ήδη αρχίσει να έχουν φιλοδοξίες οι Κλίπερς και οι Μπουλς.

Keywords
Τυχαία Θέματα