Κέρδη, ερωτηματικά και η ζαριά!

Πολύς λόγος γίνεται εδώ και 10-15 μέρες για τον Ολυμπιακό σε πολλά επίπεδα. Και για το αν θα προκριθεί, και για το ποιόν μπορεί να αποκλέισει στα χιαστί, για τους παίκτες που έχει, για το ποιοί έρχονται κτλ . Πολλές φορές μιλάμε για θέματα που περνάνε στο ντούκου... Κέρδη και ερωτηματικά λοιπόν για τον Ολυμπιακό που καθάρισε την μπουγάδα στην Μάλαγα , την μισή. Του ήρθε και το έξτρα ...απορρυπαντικό από την

Πόλη και το Φενέρ-Μιλάνο και πάει να καθαρίσει το πλύσιμο στην Πόλη με την Εφές των δικών του Αγγέλου και Βασιλειάδη που αυτό δεν σημαινει όμως ότι θα χαριστούν. Ο Ολυμπιακός πέραν από την νίκη είχε όμως και σημαντικά κέρδη. Αντέχει βασικά χωρίς δύο βασικά στελέχη αυτό το διάστημα, τους Πρίντεζη και Περπέρογλου.

Στην αρχή λέγαμε έχει τόσους ψηλούς αλλά όχι 4αρια. Αρα χωρίς Πρίντεζη τεράστιο πρόβλημα και γι αυτό πολλές φορές ανέβαινε εκεί ο Περπέρογλου. Χωρίς και τους δύο αποδυναμώνεται και στο 3 και άρα τι γίνεται; Λύσεις όμως υπήρχαν και αυτό είναι το πιο μεγάλο του κέρδος και θα φανεί στην συνέχεια γιατί αν δεν είχαμε αυτούς τους τραυματισμούς ίσως και ποτέ να μην δοκίμαζε αυτά ο Μπαρτζώκας. Πολύ κακώς ο έλληνας τεχνικός δεν είχε εμπιστευθεί καθόλου τον Παπαπέτρου. Το έχω πει και από παλαιότερα ότι το παιδί αυτό απορώ πως άφησε ένα κολλέγιο πολύ δυνατό που έχει βγάλει ολόκληρο Ντουράντ και στο οποίο είχε σημαντικότατο ρόλο. Και είναι έτοιμος σωματικα, έχει σουτ, έχει θράσος, μπορεί να πάιξει άμυνες και στο 3-4. Πολύ καλύτερος από τον Παπανικολάου όταν ο τελευταίος έπιασε λιμάνι. Συνεπώς γίνεται να μην έχει καθόλου χρόνο; Οκ εχει μπροστά τον Περπέρογλου και τον Λοζέσκι.

Αλλά ένα πεντάλεπτο και τα ψιλά έπρεπε να τα έχει. Αρπαξε την ευκαιρία, τρομερή άμυνα πάνω στον ψηλότερο Κουζμίνσκας και τοποθετήσεις, συγκέντρωση, σουτ καλό και σε κρίσιμο ματς, διαβάζει το ματς. Κέρδος μεγάλο και ας γυρίσει ο Περπέρογλου και ας είναι χοτ ο Λοζέσκι. Δεύτερο κέρδος στο 4 ο Ντάνστον. Λέγαμε μπορεί; Για μερικά λεπτά , για ένα δεκάλεπτο μπορεί μια χαρά και βγάζει τρομερή ενέργεια έτσι στην άμυνα ο Ολυμπιακός αν και κολλάει λίγο στην κυκλοφορία. Αλλά είναι επιπλέον λύση. Και άρα με Πρίντεζη, Πέτγεουι που επίσης ανεβαίνει και σε άλλες δουλειές πέρα από το κλασικό του σουτάκι και Ντάνστον για 7-8' είναι καλυμμένη πλήρως η θέση. Και κάτι τελευταίο. Βρέθηκε και το αντίδοτο έτσι στα ποσταρισματα του Μασιούλις για τα Κλάσικο αφού ο Παπαπέτρου είναι τιγράκι.... Ανεβαίνει και ο Μάντζαρης στο κομμάτι δημιουργία. Και είδαμε επιτέλους και τον Καββαδά που είναι μανουλα να μπει να σπρώξει,να δώσει 4-5 μάχες για 5-6' στην ρακέτα. Και υπάρχει και ο Κατσίβελης για ειδικούς ρόλους στην άμυνα. Αυτό πρέπει να είναι το βάθος του Ολυμπιακού για να βγάζει την περσινή του και προπέρσινη ενέργεια.

Υπάρχουν και ερωματικά όμως. Πως τόσοι τραυματισμοί στο λιμάνι; Τι συμβαίνει; Μόνο γκαντεμιά; Περίεργη κατάσταση αλλά συμβαίνουν και αυτά στις ομάδες. Δεύτερο ερώτημα είναι ότι έχουν αλλάξει πόσους ξένους; Εχουμε χάσει το μέτρημα και ακόμα δεν είχαν βρει ρόλους και τι κάνει ο καθένας! Λες και ήταν σε περίοδο προετοιμασίας ο Ολυμπιακός στο Λας Βέγκας και άλλαζε αμερικανούς για να βρει ποιοί του κάνουν! Και τρίτο ερώτημα. Ερχεται ο Μπράουν; Πάιζει το θέμα αυτό και είναι μάλλον ανοιχτό αλλά σωστά ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται. Ευρωλίγκα δεν μπορεί να πάιξει και στην Ελλάδα έχει μια αλλαγή ακόμα και άρα αν τον βάλει ή φέρει έστω άλλον πετάξει έξω τον Σερμαντίνι που δεν έχει δηλωθεί ακόμα(έχει όμως σταντ μπαι τον παροπλισμένο Μπέγκιτς!). Μάλλον και σωστά θα περιμένει να δει μην έχει τραυματισμούς κτλ και θα πει "αν θέλει ο Μπράουν ας κλείσει αλλού,ειδάλλως τον παίρνω πριν τα πλέι οφ στην Ελλάδα". Πάντως πολύ νταραβέρι και λόγος για ένα παίκτη που Οκ δεν είναι και κάτι τρομερό και ας έκανε φοβερή σεζόν στη Σιένα πριν παει Κίνα. Μπόμπερ, "τρελός",μπορεί να σου πάρει ένα ματς μόνος ακόμα και μέσα στο ΟΑΚΑ αλλά μπορεί και να σε καταστρέψει και να σου αλλάξει τις ισορροπίες και θεμέλια.

Οκ ο Ολυμπιακός χάνει στο ΟΑΚΑ από την επίθεση. Κανείς δεν εγγυάται ότι ο Μπράουν θα βάλει 20 και θα πάει ο Ολυμπιακός στους 70-75. Και κανείς δεν λέει και πόσους θα φάει πίσω από ποσταρίσματα πχ καθώς δεν παίζει ποτέ άμυνα. Και κανείς δεν λέει μην μπερδέψει την χημεια με τον Σπανούλη καθώς και οι δύο θέλουν την μπάλα στα χέρια. Και χωρίς τον Μάντζαρη για να χωράνε και οι δύο για 15' ποιός θα παίζει άμυνα; Και μην ξεχνάμε ότι ο Μπράουν δεν έχει μάθει να πάιζει 5λεπτα αλλά να είναι συνέχεια οπλισμένος με την μπάλα στα χέρια. Προσωπική μου άποψη δεν είναι κάτι τρομερό και δεν κάνει ντε και καλά την διαφορά και δεν ξέρω αν θα τον έπαιρνα. Αλλά στην μέρα του μπορεί να σου πάρει και ένα ματς στο ΟΑΚΑ με την τρέλα του. Αλλά μπορεί να λειτουργήσει και αυτοκαταστροφικά και γι αυτό δεν έπαιξε σε τοπ ομάδα καθώς και στην Σιένα πήγε όταν αυτή άρχισε να ρίχνει το μπάτζετ και έψαχνε λύσεις όπως ο Ολυμπιακός με τον Κόλινς. Και εδώ είναι το σημείο αναφοράς . Ο Κόλινς απλά δεν μπορεί. Και ο Ολυμπιακός θέλει ένα καλύτερο παίκτη εκεί να ρίξει ζαριά απλά χωρίς να αλλάξει ισορροπίες!

*Οσο για την Εφές; Τουρκοφάγος ο Ολυμπιακός. Αλλά δεν θα του χαριστεί κανένας. Πρέπει να πάει συγκεντρωμένος και οτι θέλουν όλοι να τον κερδίσουν για να ...τρώει σίδερα όπως του αρέσει στα δύσκολα και να πάρει το ματσάκι με την Εφές που είναι μέτρια αλλά πονηρή ομάδα. Και μετά βλέπει το 3 και το 4 και με ποιόν θα παίξει. Ο καλός Ολυμπιακός όμως έχει τύχη και με την Ρεάλ και με την ΤΣΣΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα