«Τελικά ο Ολυμπιακός δεν ήταν έκπληξη»

17:49 11/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η παρουσία του Ολυμπιακού σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Final 4 αποδεικνύει ότι η περυσινή κατάκτηση δεν είναι τυχαία, τόνισε ο Πάμπλο Λάσο. «Είναι ένας μεγάλος τελικός κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν κάτι... σαν έκπληξη, αλλά τελικά δεν ήταν τέτοια. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αποτελεί μεγάλη επιτυχία να επαναλάβεις το ίδιο με τους ίδιους παίκτες. Θα πρέπει να υπερβάλουμε

εαυτούς», είπε ο Ισπανός κόουτς και πρόσθεσε για το πως διαχειρίζεται την πίεση και την πρόκληση για ένα τρόπαιο που το περιμένει η ομάδα εδώ και 18 χρόνια:

«Η ομάδα μας δεν αισθάνεται την πίεση. Προσπαθώ να αποφορτίσω τους παίκτες. Υπάρχει θέληση να πάρουμε το τρόπαιο. Είναι ένας τελικός που δεν τον έχει κερδίσει πολλά χρόνια η Ρεάλ, αλλά σεβόμαστε τον αντίπαλο. Κοιμηθήκαμε καλά και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να μετατρέψουμε την πίεση και τον ενθουσιασμό σε καλή κατάσταση για να πάρουμε τον τίτλο».

Όσον αφορά στις δυσκολίες της κατασκοπείας, δεδομένου ότι δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες φέτος; «Αυτό που θα κάνουμε είναι να μελετήσουμε τον Ολυμπιακό μέσω βίντεο. Τον τελευταίο μήνα έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και πρέπει να βρούμε απαντήσεις. Το δικό μας πλάνο, ωστόσο, δεν μπορεί να αλλάξει. Όπως φτάσαμε ως εδώ, θα πάμε κι αύριο. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα σωματικά και τακτικά για να είμαστε έτοιμοι».

Σε ερώτηση για το αν ο Πάμπλο Λάσο βλέπει κάποιο match up στον τελικό που θα παίξει σημαντικό ρόλο, εκείνος απάντησε: «Οι δύο ομάδες είναι ολοκληρωμένες και πλήρεις σε όλες τις θέσεις. Είναι δύσκολο να πούμε ποιο match up θα είναι καθοριστικό. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να ελέγξουν το ρυθμό, όπως ο Σπανούλης και ο Λο. Είναι δυνατή ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε δυνατοί. Κάτω από τη ρακέτα έχουμε παίκτες με κοινά χαρακτηριστικά, όπως οι Χάινς και Σερμαντίνι με τους Σλότερ και Μπέγκιτς, ενώ Πρίντεζης και Ρέγες είναι οι συνδετικοί κρίκοι. Σημασία έχει η ομαδική δουλειά κι όχι ένα συγκεκριμένο μαρκάρισμα».

Στον τελικό θα αναμετρηθούν δύο ρούκι προπονητές, τι σημαίνει όμως αυτό για τον προπονητή της Ρεάλ; «Η εμπειρία είναι πολύ σημαντική γιατί δίνει σε μια ομάδα την απαιτούμενη σοφία. Όσο παίζεις τέτοια παιχνίδια μαθαίνεις καλύτερα τι πρέπει να κάνεις. Ο Μεσίνα και ο Πασκουάλ είναι καταπληκτικοί προπονητές, αλλά δεν κερδίσαμε εκείνους. Κερδίσαμε τις ομάδες τους. Έχω μεγάλο σεβασμό στους συναδέλφους».

Σε ερώτηση για το που αποδίδει το γεγονός ότι η Ισπανία αν και έχει το καλύτερο πρωτάθλημα και την πιο πετυχημένη εθνική ομάδα στην Ευρώπη, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια μόνο έναν τίτλο με την Μπαρτσελόνα, απάντησε:
«Δεν ξέρω αν με αφορά αυτή η ερώτηση. Σέβομαι την ισπανική ομοσπονδία, έχει κάνει καλή δουλειά και η επιτυχία του ισπανικού μπάσκετ είναι δεδομένη. Έχουμε πολύ ανταγωνιστικές ομάδες, από μικρή ηλικία οι παίκτες μαθαίνουν σωστά το άθλημα, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω γιατί σε συλλογικό επίπεδο δεν έχουν έρθει τόσοι τίτλοι. Είναι άλλο να παίζεις για την εθνική σου ομάδα κι άλλο για το σύλλογο. Εμείς σαν Ρεάλ έχουμε χημεία και προσπαθούμε να την εκμεταλλευτούμε. Αυτό που μετρά για μένα είναι η χημεία».

Από την πλευρά των παικτών, ο Φελίπε Ρέγες σχολίασε: «Είναι ένας πολύ δύσκολος τελικός για μας. Ο Ολυμπιακός παίζει επιθετική άμυνα. Η Ρεάλ έχει μεγάλο κίνητρο για να πάρει το τρόπαιο. Και οι δύο ομάδες πήγαν καλά πέρσι. Δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες όπως οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά έχουμε παίξει σε τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος που υπάρχει μεγάλη πίεση. Κλειδί θα είναι ποιος θα κρατήσει την ψυχραιμία του».

Όσο για το αν γεμίζει άγχος τους παίκτες της Ρεάλ ότι η ομάδα παραμένει χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο τα τελευταία 18 χρόνια;
«Την πίεση τη βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Για μας είναι όνειρο να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Δεν χρειάζεται να μας πει κάποιος αν έχουμε πετύχει ή όχι. Θα προσπαθήσουμε να αγνοήσουμε τα ΜΜΕ και τη δίψα που έχει ο κόσμος για το τρόπαιο, γιατί μπορεί να αποβεί σε βάρος μας. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το τρόπαιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα