Ηττα και απώλεια

Με ήττα συνοδεύτηκε το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της Εθνικής μας εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από τη Βραζιλία με 78-71, ενώ πέρα από την ήττα ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποχώρησε με διάστρεμμα και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί ακόμα καλύτερα σήμερα (29/06)

Η "γαλανόλευκη" ξεκίνησε καλά το ματς, και με 10 πόντους του Πρίντεζη προηγήθηκε με 12-7. Η Βραζιλία σε εκείνο το σημείο αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 24-18 στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου.

Λίγο πριν την ανάπαυλα το προβάδισμα επέστρεψε στην ελληνική πλευρά (37-30), με αιχμή

σε εκείνο το διάστημα τον Κώστα Παπανικολάου, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με 39-36.

Οι Βραζιλιάνοι έχοντας και τη συμπαράσταση του κοινού τους πέρασαν μπροστά στην επανάληψη με 43-41, όμως η Εθνική είχε ξανά την απάντηση και αντέδρασε παίρνοντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (50-46). Η συνέχεια ανήκε στη Βραζιλία, η οποία έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προπορευόμενη με 56-53.

Στην τελευταία περίοδο η Βραζιλία με κορυφαίο τον Μασάδο ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (78-66) και το τελικό 78-71 τη βρήκε νικήτρια. Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος έμεινε προληπτικά εκτός, λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 39-36, 53-56, 71-78.
ΕΛΛΑΔΑ: Ζήσης 8, Μπουρούσης 8, Σπανούλης 11, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 11, Καλάθης 5, Μπράμος 3, Μαυροειδής 2, Καϊμακόγλου 8, Σλούκας, Μάντζαρης, Φώτσης.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μασάδο 22, Ραουλζίνιο 3, Λάρι 3, Άλεξ 3, Χουέρτας 2, Βαρεζάο 9, Γκιγιέρμε 5, Νενέ 5, Μαρκίνιος 17, Σπλίτερ 9.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, έμεινε ικανοποιημένος παρά την ήττα, δηλώνοντας μετά το τέλος του αγώνα: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Ήταν ένα καλό και δυνατό φιλικό, παρά την εχθρική διαιτησία και την ήττα. Νομίζω ότι είχαμε αρκετά καλά στοιχεία, παρά το ότι είχαμε απουσίες, αφού ο Βασιλειάδης δεν αγωνίστηκε εξαιτίας ενοχλήσεων στο πέλμα και ο Φώτσης έπαιξε λίγο, καθώς είχε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι.

Το πολύ δυσάρεστο φυσικά είναι ότι φαίνεται πως χάνουμε έναν παίκτη που ήταν σε καλή κατάσταση και βοηθούσε την ομάδα. Συνεχίζουμε, βήμα βήμα, η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και είμαι αισιόδοξος πως στη Βενεζουέλα θα πετύχουμε το μεγάλο στόχο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του, ήταν ο προπονητής της Βραζιλίας Ρουμπέν Μανιάνο: "Πριν από το τουρνουά λέγαμε ότι δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα, όμως μία νίκη σαν αυτή μας ανεβάζει το ηθικό. Κυρίως γιατί πρόκειται για μία παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πιεστική άμυνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα