Ηλυσιακός - Πανελευσινιακός 66-63

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής του στην κατηγορία έκανε ο Ηλυσιακός, ο οποίος επικράτησε στο κλειστό των Ιλισίων του Πανελευσινιακού με 66-63. Οι "κιτρινόμαυροι" μπορεί να βρέθηκαν με την "πλάτη στον τοίχο" στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση και χάρη σε εύστοχο σουτ τριών πόντων του Περικλή Δορκοφίκη (σ.σ.: το μοναδικό του καλάθι στο παιχνίδι) λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος να πάρουν μία σπουδαία εντός έδρας νίκη.

Η νευρικότητα του Πανελευσινιακού έκανε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την εμφάνισή

της. Οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα σκόραραν με μεγάλη δυσκολία, κάτι που αποτυπώνεται από τα άσχημα ποσοστά τους στα σουτ εντός παιδιάς (1/10). Από την πλευρά του, ο Ηλυσιακός δεν άργησε να βρει ρυθμό και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση να προηγηθεί με εννέα πόντους (12-3) στο 7ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν γρήγορα, όμως, και με συνεχόμενα καλάθια μπόρεσαν να μαζέψουν τη διαφορά στο -2 (14-12) λίγο πριν το τέλος του α’ δεκαλέπτου.

Παρόλ’ αυτά, η ομάδα των Ιλισίων εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι διατηρώντας με σχετική άνεση το προβάδισμά της. Οι "σταχυοφόροι" δεν τα παρατούσαν, όμως, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στους γηπεδούχους να ξεφύγουν περισσότερο στο σκορ (22-16 στο 15’).

Κατάφεραν, μάλιστα, να πάρουν κεφάλι με 25-29 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ένα γρήγορο 4-0 από πλευράς Ηλυσιακού, επανέφερε την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη σε θέση οδηγού (29-27 στο 20').

Η… αστοχία ήταν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο αφού οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν. Έτσι, το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, με τους δύο αντιπάλους να στηρίζοντα, ως επί το πλείστον, στα σουτ δύο πόντων, εκεί όπου τα ποσοστά τους ήταν υποφερτά, εν αντιθέσει με αυτά των περιφερειακών σουτ.

Το μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Ηλυσιακό και Πανελευσινιακό συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση αφού το προβάδισμα άλλαζε διαρκώς χέρια, με το τέλος του γ' δεκαλέπτου να βρίσκει τους "σταχυοφόρους" μπροστά στο σκορ με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (45-46).

Στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα ξεκίνησε έχοντας το πάνω χέρι. Ήτοι ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί ασφαλείας. Κάτι που αποδείχθηκε στο τελευταίο λεπτό, οπότε και ο Ηλυσιακός πήρε αέρα τριών πόντων (66-63) χάρη σε τρίποντο του Περικλή Δορκοφίκη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, αλλά το σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ο Νίκος Αγγελόπουλος δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα το ροζ φύλλο να καταλήξει στην πλευρά των "κιτρινόμαυρων" και να… "βυθίσει" ακόμα περισσότερο τον Πανελευσινιακό, ο οποίος βρίσκεται, πλέον, ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην Α2 κατηγορία.

Διαιτητές: Γκόντας - Κορομηλάς - Σταματόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 29-27, 45-46, 66-63.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Ζευγώλης): Καυκής, Αράπης 5 (1), Αναγκόνιε 15 (11 ριμπ.), Αποστολίδης 8 (1), Χατζής 6 (1), Σπανός, Δορκοφίκης 3 (1), Αντωνάκης, Μόρισον, Γκάρισον 8 (10 ριμπ.), Παραγυιός 5, Στόγκλιν 16 (2).
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 9 (1), Παπανικολόπουλος 8, Παπανικολάου 10 (2), Δημάκος 7, Γκίμπσον 10, Μαγκουνής 5 (1), Λιακόπουλος 6, Δεληγιάννης, Τσιάκος 3 (1), Αβραμίδης, Εζιούκου 5.

Keywords
Τυχαία Θέματα