Ένας Έλληνας στη Σιένα! (vid)

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχει να διαχειριστεί ο Λούκα Μπάνκι εν όψει της αναμέτρησης της Σιένα με την Μπαρτσελόνα τον ανάγκασαν να συμπεριλάβει στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους Καταλανούς τον… Δημήτρη Σόουζα - Χατζηχαραλάμπους. Ο Ελληνοβραζιλιάνος (πατέρας Βραζιλιάνος, μητέρα Ελληνίδα) αποτελεί ένα από τα πλέον εξαγώγιμα προϊόντα του βραζιλιάνικου μπάσκετ αφού η παρουσία του στα τμήματα υποδομής των πρωταθλητών Ιταλίας συνέβαλλε τα μέγιστα στην αγωνιστική του εξέλιξη.

Η παρουσία του στην αποστολή των "πράσινων" για το μεγάλο ντέρμπι της έκτης αγωνιστικής

του Top 16 έρχεται ως επιβράβευση για τις θυσίες που έχει κάνει μέχρις στιγμής. Ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα έχει, έτσι, την ευκαιρία να ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία ενός αγώνα Ευρωλίγκα από… τόσο κοντά.

"Θα είναι κάτι φανταστικό. Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου και διαθέτει πολλούς σπουδαίους παίκτες. Πόσω μάλλον αν αναλογιστούμε πως εκεί αγωνίζεται το ίνδαλμά μου, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Παράλληλα, θα έχω την ευκαιρία να αντιμετωπίσω τον επίσης Βραζιλιάνο Μαρσελίνιο Χουέρτας", δήλωσε για τη νέα πρόκληση της καριέρας του ο Δημήτρης Σόουζα, ο οποίος γεννήθηκε στο Σάο Πάολο.

Ο εκκολαπτόμενος αστέρας του μπάσκετ δεν είναι, όμως, το μόνο μέλος της οικογένειας Σόουζα που αφού ο μεγάλο αδερφός του, Αντώνης (γενν. το 1990), συνδυάζει σπουδές και μπάσκετ στην Αμερική. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Αντώνης έχει αποτελέσει μέλος των "μικρών" εθνικών ομάδων της χώρας μας τα περασμένα χρόνια και διαθέτει ελληνικό διαβατήριο.

Αντίθετα, ο Δημήτρης προτίμησε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Βραζιλίας, καθώς δεν… ενδιαφέρθηκε, όπως φαίνεται, κάποιος από την ελληνική ομοσπονδία για το ταλέντο του, ενώ το προσεχές καλοκαίρι θα ενισχύσει της προσπάθειες της Εθνικής Εφήβων της "χώρας του καφέ" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Τσεχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα