Προς αλλαγή ισορροπιών

Φωτιά λοιπόν έβαλε η γκέλα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο! Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική Α1 απέκτησε απρόσμενα μεγάλο πλέον ενδιαφέρον δείχνοντας ότι γίνεται καλή δουλειά σε πολλές ομάδες και προπονητικά και ότι οι μεγάλοι είναι κάπως ευάλωτοι σε ένα πρωτάθλημα που έχουν ακόμα μεγαλύτερη... ταμειακή διαφορά αλλά μπόμπες γίνονται!

Και έτσι η κορυφή απέκτησε απρόσμενα ενδιαφέρον όπως και το Ελ Κλάσικο της Δευτέρας στο ΣΕΦ

που έδειχνε προπόνηση με τα καθέκαστα μέχρι την Κυριακή!

Ο Παναθηναϊκός πλέον ελπίζει στο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ μέσω της 1ης θέσης αρκεί να κερδίσει με 5π στο ΣΕΦ ή αν κερδίσει απλά να κάνει μια ήττα ο Ολυμπιακός στην συνέχεια που έχει ένα άκρος επικίνδυνο ματς με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Το θέμα είναι όμως ότι πλέον ο Ολυμπιακός δείχνει τρωτός.

Πλέον δείχνει να κάνει "κοιλιά" καθώς έχει το ντεφορμάρισμα βασικών παικτών όπως ο Παπανικολάου, έχει τα λάθη του Μπαρτζώκα στον κοουτσάρισμα όσον αφορά το μοίρασμα του χρόνου και το ροτέισον βάση συστήματος και όχι της απόδοσης ανά αγώνα, αλλά πλέον έχει και άλλα θέματα.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ του χαλά την ψυχολογία αφού δείχνει ότι έχει αδυναμίες όπως στην ζώνη και αποδεικνύει αυτό που λέω εξ αρχής ότι είναι ο Ολυμπιακός μια ομάδα του 8 που παίζει στο 100% βάση της δουλειάς και των συνεργασιών. Μόλις αυτές δεν υπάρχουν ο Ολυμπιακός μπλοκάρει και είναι προβλέψιμος και βγάζει τις αδυναμίες του όπως στο κλασικό ψηλό με πλάτη και στο περιφερειακό σουτ.

Συνεπώς έχουμε ακόμα το πρόβλημα στον Ολυμπιακό και με τον Μάντζαρη που χάνει την χρονιά και είναι μεγάλη απώλεια αφού δεν μιλάμε για τα στατιστικά του που δεν λένε τίποτα με 5π αλλά για ένα παίκτη που είναι κλειδί στους "ερυθρόλευκους". Καθώς ο Μάντζαρης είναι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός του Ολυμπιακού και ο άνθρωπος που κρύβει τις αμυντικές αδυναμίες του Σπανούλη και δεν παίρνει επιθέσεις και διευκολύνει τις ισορροπίες επιθετικά.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός βρίσκει πλέον αδυναμίες και κενά έχοντας και απουσίες και πρέπει να προσέξει πολύ στην συνέχεια αφού έχει τα δύο ντέρμπι και ένα τίτλο και μισό πρωτάθλημα με την έδρα και ένα πολύ πονηρό και κρίσιμο ματς με την Φενέρ στο ΣΕΦ την Πέμπτη για την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει πάντως να πάρει παίκτη με ιδιαίτερα όμως χαρακτηριστικά όπως να είναι αθλητικός, παίκτης ομάδας και να αγαπά την άμυνα αλλά δεν είναι εύκολο να βρει τέτοια περίπτωση. Θα του ταίριαζε ένας παίκτης τύπου Μπανκς για να κάνουμε και τις στοχεύσεις σε επίπεδο. Άλλος παίκτης είναι πολύ πιθανό να τινάξει τις ισορροπίες στον αέρα ειδικά στην επίθεση.

Και πλέον ο Ολυμπιακός παίζει και με πίεση μην ξεχνάμε και ακόμα και το ματς με την Φενέρ που δεν είναι διαλυμένη ειδικά αν κερδίσει στο Φάληρο, θέλει πολύ πολύ προσοχή (ποιός θα πιάσει πχ τον Μακάλεμπ;). Αρχικά ο Ολυμπιακός και κυρίως στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ θα πάει σε σχήματα με τον Λο δίπλα στον Σπανούλη (όπως και ο Σλούκας που θα κερδίσει ένα δεκάλεπτο) καθώς δεν παίρνει πολλές επιθέσεις και κρατά και την μπάλα για να αποφεύγει την πρώτη πίεση ο Σπανούλης. Λογικά θα μπει στο ροτέισον και ο αμυντικογενής Κατσίβελης.

Με όλα αυτά λοιπόν ο ΠΑΟ ζεστάθηκε και βλέπει ότι αν βελτιώσει τις δικές του αδυναμίες θα έχει τύχη και στα δύο ντέρμπι. Και ξαφνικά μπορεί να πάμε σε αλλαγή ισορροπιών με την έννοια ότι ο Ολυμπιακός είχε καθαρό προβάδισμα που πλέον είναι συζητήσιμο. Και φυσικά μην ξεχάσουμε να πούμε ένα μπράβο, ένα μεγάλο μπράβο στον ΠΑΟΚ και τον Μαρκόπουλο που έχουν πάνω απ όλα ελληνική ομάδα αφού πάλεψαν μέχρι τέλους στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ και νίκησαν τον Ολυμπιακό με 2 και 1 αντίστοιχα μη Ελληνα παίκτη!

Σαφώς έστειλαν το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται να παίρνεις αλλοδαπούς αν αυτοί δεν κάνουν πράγματι την διαφορά και ούτε είναι οι ομάδες λοταρία και ΚΙΝΟ να αλλάζεις παίκτες σαν τα πουκάμισα μην σου κάτσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα