Συνταγή Kατσίκι: Αυτή, δεν θα σας την πει κανένας Chef

 Συνταγή κατσίκι Πάσχα: Αυτή η συνταγή μας θύμισε τα παιδικά μας χρόνια, ειδικά όσοι κάναμε Πάσχα στο χωριό. Μιλάμε για πολλά χρόνια πίσω. Και ενθυμούμαστε ότι κάπως έτσι γινόταν το πασχαλινό κατσίκι. Την βρήκαμε, ευτυχώς στα social media που εκτός από fake news σου δίνουν τη δυνατότητα

να εντοπίσεις πολλά διαμαντάκια.
Ορίστε λοιπόν η συνταγή που δεν θα σας πει κανένας chef.

Πάτε στον βλάχο στο βουνό κι αγοράζετε το κατσίκι. Δύσκολο ξεδύσκολο, από κει είναι τα καλά κατσίκια.Το κρεμάτε ανάποδα ολόκληρο από πρόκα στο κατώϊ και το αφήνετε να ξεματώσει καμιά μέρα. Απλά να κρέμεται με ένα ταψί από κάτω, τίποτα περισσότερο.(Τα παιδιά το κοιτάνε τρομοκρατημένα αλλά είναι κι αυτό μέσα στο βαθύτερο νόημα της Λαμπρής).Πάτε στους λόγκους, στους όχτους και στα ρουμάνια και μαζεύετε δυο τσάντες αγκινάρες άγριες, τις μικρές με το αγκάθι. Άμα έχετε προβλέψει, έχετε χώσει και 4-5 ρίζες στο χωράφι κι είστε άρχοντες.Μαζεύετε και μάραθο, πολύ μάραθο, ως και μισό τσουβάλι μαζί με τα χοντρά κλωνάρια. Άμα βρείτε καμμιά καυκαλήθρα, κάνα μυρώνι, τίποτα σγατζίκι, το ρίχνετε κι αυτό μέσα στη σακούλα.

Κόβετε το κατσίκι, το τρίβετε με χοντρό αλάτι και το βάζετε στο ψυγείο σε μια λεκάνη.Την άλλη μέρα πρωΐ πρωΐ ανάβετε και τον ξυλόφουρνο, καλά να πυρώσει.Πάτε στο μποστάνι και κόβετε μια σακούλα κολοκυθάκια δροσερά.Στον γυρισμό, κόβετε και μια χούφτα φρέσκια ρίγανη απ΄ τον κήπο.

Βάζετε το κατσίκι στη λαμαρίνα μαζί με τα κολοκύθια κομμένα στα τρία, τις αγκινάρες ανοιγμένες ή και ολόκληρες αν είναι μικρές, πετάτε μέσα και δυο κεφάλια (ολόκληρα) σκόρδα τσακισμένα, απ΄ το καλύτερο λάδι σας ως ένα ποτήρι, πιπέρι καλό σπασμένο στο γουδί, τα αρωματικά χόρτα και σκεπάζετε την λαμαρίνα στρώσεις στρώσεις με όλο τον μάραθο νάχει πάχος ως και μια παλάμη, μη το φοβηθείτε.Ελέχχετε τον φούρνο κι αν έχει πυρώσει καλά κάνετε στη μπάντα τις στάχτες απ΄ τα λιόξυλα και πετάτε μέσα τη λαμαρίνα. Κλείνετε ερμητικά το άνοιγμα με το σιδερένιο καπάκι και για ασφάλεια το στριμώχνετε με μια πέτρα μεγάλη.

Περιμένετε μπορεί και 3-4 ώρες. Το μάραθο έχει κάτσει κι έχει κάνει ένα προστατευτικό στρώμα πάνω απ΄ το φαγητό. έτσι το προστατεύει να μην καεί και το αρωματίζει με όλη την άνοιξη.

Αφαιρείτε τον καμμένο μάραθο αφήνοντας και λίγο από το κάτω μέρος.
Πάτε στην αυλή στρώνετε το τραπέζι, βάζετε τη σαλάτα με το μαρούλι και το φρέσκο το κρεμμυδάκι, βγάζετε και κόκκινα αυγά, κρασί δροσερό φωνάζετε τον κόσμο, ακουμπάτε τη λαμαρίνα στο ξύλο και λέτε:
«Χριστός Ανέστη, και του χρόνου».
«Και του χρόνου» απαντούν όλοι.



Αυτή την εξαιρετική συνταγή την προτείνει ο κύριος Λεφτέρης Μιαούλης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνταγή Kατσίκι, Αυτή, Chef,syntagi Katsiki, afti, Chef