Σύλληψη ιερέα Χίος: Συνελήφθη ιερέας μετά από ένταση με αστυνομικούς [vid]

Σύλληψη ιερέα Χίος: Ο ιερέας πατέρας Χριστόφορος Γουρλής συνελήφθη μετά την τέλεση της λειτουργίας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, γιατί λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες. Αργότερα, αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες. Όπως γράφει ο “Πολίτης της Χίου”, παρά την εντολή οι ακολουθίες του Πάσχα φέτος να γίνουν σε κλειστούς ναούς και να

μεταδοθούν μέσω της τηλεόρασης για τους πιστούς, ο πατέρας Χριστόφορος, τέλεσε με λαμπρότητα την ακολουθία της πρώτης Ανάστασης, στην μεγαλύτερη ενορία της πόλης της Χίου, την Παναγία Ευαγγελίστρια.

Όπως γράφει ρεπορτάζ του τοπικού ΜΜΕ, ένταση δημιουργήθηκε με μία γυναίκα που θέλησε να μπει στην εκκλησία για να παρακολουθήσει τη λειτουργία. Παρά τις συστάσεις των αστυνομικών, η γυναίκα επιχείρησε να περάσει στην αυλή, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την απομακρύνουν, ενώ εκείνη χτύπησε με το χέρι τον επικεφαλής αστυνόμο που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με το Politischios, η γυναίκα ζητούσε επίμονα από τους αστυνομικούς να της δείξουν το νόμο περί απαγόρευσης εισόδου, λέγοντας ότι αν τελικά την προσαγάγουν “θα τους κάνει βούκινο” μέσω Facebook. Στο σκηνικό ενεπλάκη και ο πατέρας Χριστόφορος, ο οποίος βγήκε έξω από την εκκλησία και κατηγόρησε τους αστυνομικούς για βία, φωνάζοντάς τους “ντροπή“. Όπως αναφέρει το τοπικό site, έξω από την εκκλησία βρίσκονταν και άλλοι πιστοί που σε απόσταση ο ένας από τον άλλον ανέμεναν τον ιερέα να τους πετάξει τις δάφνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλληψη, Χίος, Συνελήφθη,syllipsi, chios, synelifthi