Μάσκες προσώπου: Φτιάξτε εύκολα τη δική σας μάσκα [vid]

Μάσκες προσώπου: Η χώρα αναμένεται να αρχίσει σιγά – σιγά να μπαίνει σε ρυθμούς «κανονικότητας» από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες. Ωστόσο, η μετάβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί κάτω από νέες συνθήκες, οι οποίες θα διασφαλίζουν την ατομική υγιεινή με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα.

Επομένως, όλοι λίγο έως πολύ θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί μάσκες προκειμένου να είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα, από την Δευτέρα 4

Μαΐου 2020, μετά και τη σχετική τοποθέτηση του Σωτήρη Τσιόδρα επί του θέματος. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που μπορούμε και εμείς από το σπίτι μας να δημιουργήσουμε μόνοι μάσκες προστασίας. Δείτε βήμα – βήμα την απλή διαδικασία, στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Θα χρειαστείτε λίγο βαμβακερό ύφασμα, ένα ρηχό πιάτο, ψαλίδι, βελόνα, κλωστή και ένα υφασμάτινο λάστιχο.  Κόβετε το ύφασμα περιμετρικά του πιάτου, στη συνέχεια το διπλώνετε στα 4 και  το κόβετε σε αντίστοιχα τρίγωνα. Μετά ράβετε αρχικά ανά δύο (σαν χωνάκια) και ύστερα  ενώνετε  στη μέση τα δύο τρίγωνα. Για να περάσετε το λάστιχο που θα συγκρατεί τη μάσκα στα αυτιά σας, καλό είναι να σιδερώσετε πρώτα τα σημεία για να είστε σίγουροι πως θα το τοποθετήσετε ίσια. Είναι πολύ πιο απλό από όσο το κάνουμε να φαίνεται στην περιγραφή. Καλή επιτυχία με την κατασκευή του πιο απαραίτητου αξεσουάρ των ημερών: της προστατευτικής μάσκας προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξήγησε πως η επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό, είχε να επιλέξει μεταξύ της ισχυρής σύστασης ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό. Τελικά,, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η επιτροπή ήταν σαφής λέγοντας κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση γα χρήση μάσκας, η οποία πλέον γίνεται υποχρεωτική σε συγκεκριμένους χώρους. Η μάσκα, σύμφωνα με την επιτροπή, «θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποχρεωτικό μέτρο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους, όπως νοσοκομεία, παντοπωλεία, διαγνωστικά εργαστήρια, ιατρεία, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής. Όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι, θα πρέπει να έχουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας και για τους εισερχόμενους αλλά και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό, όπως πωλητές και ταμειακοί υπάλληλοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα