Κορονοϊός θύματα: Κατέληξε 84χρονος στο ΝΙΜΙΤΣ, ο 5ος νεκρός από την κλινική Ταξιάρχαι – 138 συνολικά οι νεκροί

Κορονοϊός θύματα: Μέσα στις τελευταίες ώρες έχουν γίνει γνωστοί ακόμη δυο θάνατοι, με τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας να έχουν πλέον φτάσει τα 138. Το τελευταίο, χρονικά, θύμα του κορονοϊού είναι ένας 84χρονος άνδρας, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, με υποκείμενα νοσήματα. Μάλιστα φέρεται να ήταν αιμοκαθαρόμενος ασθενής από την κλινική «Ταξιάρχαι» και να είναι το πέμπτο θύμα από τη συγκεκριμένη κλινική.

Αναφορικά με τον 90χρονο που κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό

λίγες μέρες αφού ο 52χρονος γιος του είχε βγει νικητής απ’ αυτή. Σύμφωνα με το tempo24, ο 137ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι ο πατέρας του 52χρονου Χρήστου Χαρμπίλα, του ανθρώπου που συγκίνησε όλη την Ελλάδα και την περασμένη Τετάρτη καταχειροκροτήθηκε όταν βγήκε νικητής από την μάχη με τον κορονοϊό μετά από 14 ημέρες στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» , όπου ήταν διασωληνωμένος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα τα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα φτάνουν τα 2.534, καθώς ανακοινώθηκαν 17 νέες περιπτώσεις του κορονοϊού. Επίσης, οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 43.

Ο λοιμωξιολόγος, τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά σταδιακά, ενώ συμπλήρωσε ότι κατά πλειοψηφία η επιτροπή τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς. Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν πρέπει να δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας και πρέπει να συνοδεύεται από την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των αποστάσεων, τόνισε. Χαρακτήρισε κρίσιμη την επόμενη φάση του σταδιακού ανοίγματος και δήλωσε ότι δεν θέλουμε να τραυματιστεί η προσπάθεια επιστροφής σε αυτή την «μερική κανονικότητα». Ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση και να μείνουμε σε εθνική επαγρύπνηση.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσιόδρας, δήλωσε ότι υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας την επόμενη ημέρα, μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό. Ειδικότερα, ο καθηγητής εξήγησε πως η επιτροπή του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό, είχε να επιλέξει μεταξύ της ισχυρής σύστασης ή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό. Τελικά, οι ειδικοί εισηγήθηκαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πολυσύχνατους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση την περίπτωση αντενδείξεων για ιατρικούς λόγους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε παντοπωλεία, κουρεία, κέντρα αισθητικής και άλλους κλειστούς χώρους, τόσο για τους πελάτες, όσο όμως και για τους εργαζόμενους.

Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε πως βασικό όπλο κατά της μετάδοσης του ιού είναι η σωστή υγιεινή, το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική αποστασιοποίηση. Έτσι, συνέστησε για μια ακόμη φορά προσοχή στην ψευδαίσθηση προστασίας που μπορεί να δίνει η χρήση μάσκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα