Αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ: Με κορονοϊο 1 στα 5 μέλη του πληρώματος [vid]

Αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ: Ήδη το 20% του πληρώματος του αεροπλανοφόρου είναι σε καραντίνα με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η μαχητική του ικανότητα σε τόσο χαμηλά επίπεδα που θορύβησαν τον Πεντάγωνο. Ο αριθμός διπλασιάστηκε από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο αριθμός των θετικών στον ιό ήταν 550 άτομοα Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στις τάξεις του πληρώματος αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt έφθασε τα 969, όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό

Ναυτικό των ΗΠΑ, ενώ το σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Από τα μέλη του πληρώματος του USS Theodore Roosevelt που προσβλήθηκαν τα 14 έχουν ιαθεί, διευκρίνισε το αμερικανικό γενικό επιτελείο ναυτικού.

 Θυμίζουμε ότι ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ του πλοίου απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του επειδή είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα με σκοπό να προστατεύσει το πλήρωμα το 5.000 στελεχών που διοικούσε. Η δημοσιοποίηση είχε γίνει με διαρροή μιας επιστολής του που περιέγραφε με δραματικούς τόνους την κατάσταση πάνω στο αεροπλανοφόρο, όπου πολλοί είχαν προσβληθεί από την Covid-19 και ζητούσε τη λήψη μέτρων.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει βρεθεί στο μεταξύ αντιμέτωπο με ξέσπασμα πάνω σε δεύτερο πολεμικό, το USS Kidd, στο οποίο είχαν αναφερθεί 47 επιβεβαιωμένα κρούσματα ως χθες.

Keywords
Τυχαία Θέματα