Πολιτική Προπαγάνδα – ΕΡΤ: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε, η ΝΔ ερχόταν

Πολιτική Προπαγάνδα – ΕΡΤ: Για εμπαιγμός μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή μία ακόμα κίνηση της κυβέρνησης να παρουσιάζει έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως δικό της. Αυτή τη φορά με τη «νέα» υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ, που λειτουργεί αποδεδειγμένα, από το 2017. Κάτι που όμως εκτός των τειχών, ουδείς γνώριζε. Δηλαδή ο κόσμος,

εηυρέως, δεν το γνώριζε.

Και δικαίως ο κ. Λευτέρης Κρέτσος, του οποίου το έργο ήταν προϊόν του μόχθου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, επί ΣΥΡΙΖΑ, να διαμαρτύρεται έντονα. Όμως, όπως λέει ο σοφός λαός όλα εδώ πληρώνονται. Διότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είχε ουδέποτε την καλή μαρτυρία των ΜΜΕ, το εντελώς αντίθετο είχε, αλλά και αυτά τα ελάχιστα μέσα που διέθετε, δεν τα αξιοποίησε. Θεωρούσε ότι τα δελτία τύπου από το Μαξίμου ήταν «πολιτική επικοινωνία», οι ομιλίες του εκπροσώπου τύπου ήταν «πολιτική επικοινωνία» και ήταν πολύ ευχαριστημένη με αυτό. Τώρα λούζεται όσα δεν έπραξε στον τομέα αυτό.

Τούτων δοθέντων, η παρούσα κυβέρνηση παρουσίασε ως νέα την υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ που λειτουργεί ήδη από το 2017. Το γεγονός σχολίασε καυστικά ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος που είχε εγκαινιάσει το έργο. «Έχει καταντήσει αηδία το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης να το παρουσιάζουν ως δικό τους» στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, Παρατηρητήριο Covid 19 στο Κόκκινο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με τη σειρά της, με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τον εμπαιγμό εργαζομένων και πολιτών που επιχειρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατήγγειλε με ανακοίνωσή της που όπως λέει μιας και οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα να διαφημίσουν ως παροχή νέα κάτι που φτιάχτηκε από τους ίδιους ήδη από το 2017.  Όταν η ΕΡΤ προσέφερε στο κοινό την υβριδική  πλατφόρμα  ERT HYBRID.

«Έχουμε πάθει όλοι  αμνησία, ή ότι πριν τρία χρόνια   είμαστε  σε κάποιον  άλλον πλανήτη κι όχι στην  ΕΡΤ. Εκεί  όπου  με τον δικό μας μόχθο και στήριξη  η δημόσια ραδιο- τηλεόραση καινοτομούσε,  προσφέροντας   στο κοινό πρώτη απ΄ όλους τη τεχνολογία high definition και το 2017 την υβριδική  πλατφόρμα  ERT HYBRID με πανευρωπαϊκή «πρωτιά» τη δυνατότητα  του  κάθε  επισκέπτη  να επιλέγει πολλαπλές  θεάσεις  (Mundial, Basket,  Formula 1  κ.λπ.). Τότε δηλαδή που  το κόμμα του κ. Ζούλα μαζί με εκείνον και τους  σημερινούς  ομοτράπεζους εισηγητές και συμβούλους  του απαξίωναν  την ΕΡΤ συνολικά αλλά   και κάθε  καινοτομία  της.

H «ERTFLIX» θυμίζει κάτι από Netflix…

.Χαιρετίζουμε  τον εμπλουτισμό  στις  παροχές της  ήδη  υπάρχουσας  πλατφόρμας , τονίζουμε  ωστόσο ότι  η συνταγματική  υποχρέωση  της ΕΡΤ  είναι να παρέχει  στην κοινωνία ελεύθερα και δωρεάν  όλα  της τα προϊόντα με όλα τα επίγεια, δορυφορικά και διαδικτυακά της μέσα    έχοντας μοναδικό “αντάλλαγμα”  το  ανταποδοτικό τέλος».
Επίσης καταγγέλλει την εδραίωση ενός  «κεντρικό έλεγχο» της  ενημέρωσης,  ενισχύοντας  τη λογοκρισία και το φιλτράρισμα  των δυσάρεστων  στην κυβέρνηση ειδήσεων.

Συγκεκριμένα στο τέλος της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρουσίασε ως νέα την πλατφόρμα της υβριδικής ΕΡΤ που είχε δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και είχε εγκαινιαστεί από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής: «Επενδύοντας και εκσυγχρονίζοντας προσπάθειες ετών και προηγουμένων διοικήσεων, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Ε.Ρ.Τ. έθεσαν από χθες σε  λειτουργία την πλατφόρμα της υβριδικής Ε.Ρ.Τ..

Έτσι, ο τηλεθεατής μπορεί να βρεθεί σε ένα νέο περιβάλλον, το οποίο σχεδίασαν οι τεχνικοί της δημόσιας τηλεόρασης και που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις πλατφόρμες του Netflix, της Amazon, ή της Apple. Αυτή τη στιγμή, η Ε.Ρ.Τ. προσφέρει εντελώς δωρεάν 24 ξένες ταινίες, 12 ξένα σήριαλ, 10 βραβευμένες σειρές ντοκιμαντέρ, 13 γνωστές σειρές παιδικού προγράμματος και βέβαια όλα τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας που μεταδίδονται κάθε πρωί από την Ε.Ρ.Τ.2.»

Οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ  ενημερώνουν ότι «Λάβαμε στα προσωπικά μας  e-mails, δια μέσου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, μια προσωπική  επιστολή του προέδρου κ. Ζούλα  ο οποίος  αφού  μας επαινεί,  κατόπιν  μας  περιγράφει  τον  εμπλουτισμό της ήδη υπάρχουσας  ERT_HYBRID ως μια  «νέα» υβριδική πλατφόρμα της ΕΡΤ και μας ζητά  να τη διαφημίσουμε  από  τις  προσωπικές μας σελίδες  στα social media».

Στην αγορά τροφίμων υπήρχε μία κατηγορία μακαρονιών που είχε και αυγά στα συστατικά της. Μια ωραία ημέρα, μία μάρκα ζυμαρικών, αποφάσισε να γράψει με πηχυαία γράματα στη συσκευασία της: «Με 4 αυγά». Και κέρδισε τον καταναλωτή. That’s life.

Keywords
Τυχαία Θέματα