Εκκλησία – Κορονοϊός: Η κυβερνητική διγλωσσία, προκαλεί ανυπάκουους πιστούς

Εκκλησία Κορονοϊός: Είναι γεγονός ότι μία ανορθόδοξη ανυπακοή επικρατεί στο εκκλησίασμα. Ενώ έχει διατυπωθεί η επικινδυνότητα να μην τηρούνται οι εντολές και η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει μήνυμα ότι η πίστη δεν εκφράζεται μόνο στους ιερούς ναούς, ακόμα και στελέχη της αυτοδιοίκησης παραβιάζουν ανερυθρίαστα τις εντολές της καραντίνας.  Την Κυριακή πολλά περιστατικά είδαν το φως της δημοσιότητας και πολύ πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα, αφανή.

Εκκλησίες στο Κουκάκι, και την Κέρκυρα, όπου ιερείς κοινωνούσαν πιστούς από την πίσω πόρτα παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω πανδημίας.


H δήμαρχος της Κέρκυρας παραβίασε κανονικά τις εντολές με τις δικές ευλογίες 

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: «Οι εκ των υστέρων αυτονόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τη διγλωσσία της ΝΔ για την εκκλησία. Οι χθεσινές τραγικές εικόνες πολιτών να μεταλαμβάνουν σε εκκλησίες εν μέσω πανδημίας, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μένει υπομονετικά σπίτι της εδώ και σχεδόν ένα μήνα, δεν είναι μόνο θέμα ατομικής ευθύνης μίας μικρής μειοψηφίας».

«Είναι και αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διγλωσσίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της πανδημίας σε ό,τι αφορά τα περιοριστικά μέτρα για την Εκκλησία. Μόλις την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρότρυνε τους πολίτες να παρακάμψουν τα μέτρα να ασκήσουν ατομική λατρεία στις εκκλησίες της ενορίας τους τη Μεγάλη Εβδομάδα και χθες είδαμε τη γαλάζια δήμαρχο Κέρκυρας να σπάει την καραντίνα».

Εν προκειμένω αναφέρονται στις δηλώσεις του κ Πέτσα ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε σχετική ερώτηση: Τι θα γίνει όμως αν λόγω Πάσχα, πολλοί πιστοί ακολουθήσουν τις συμβουλές του; Πως θα αποφευχθεί ο συνωστισμός» απάντησε διφορούμενα. Κι τότε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι «Στην ουσία προέτρεψε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδό τους, προκειμένου να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε τη Μ. Εβδομάδα στις εκκλησίες»

«Οι εκ των υστέρων αυτονόητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια της ΝΔ σε βάρος των θυσιών των πολιτών» τονίζει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μετά τα χθεσινά πάντων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε. Από την πλευρά της Η δε Αρχιεπισκοπή Αθηνών από την πλευρά της έδωσε υποσχέσεις πως θα πραγματοποιήσει έρευνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα