Voucher 600 ευρώ επίδομα: Kαψόνι στους επιστήμονες

Voucher 600 ευρώ επίδομα: Δόθηκαν 180 σε εκατομμύρια για να εκπαιδευτούν σοβαροί επιστήμονες με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης. Αλλά όπως ήδη διαπιστώνουν αρκετοί από αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή προκειμένου να λάβουν το επίδομα «Δεν πρόκειται για μαθήματα με παρουσία καθηγητή μέσω διαδικτύου και ταυτόχρονη παρακολούθηση όσων συμμετέχουν, αλλά για μερικά pdf που απλά τρέχεις στον

υπολογιστή». Και είναι ένα λιβάδι γεμάτο λάθη.

«Τεράστιο σκάνδαλο από την πλευρά της κυβέρνησης, μιας και φυσικά, οι μόνοι που κερδίζουν είναι τα ΚΕΚ 84.760.740 € / ή 470 ευρώ ανά ωφελούμενο. Από αυτά, τα 30.000.000€ θα τα μοιραστούν ακόμα λιγότεροι, 7 πάροχοι πλατφόρμας. Πρόκειται για τεράστια ντροπή του ΤΕΕ και όλων των επαγγελματικών επιμελητηρίων που συμφώνησαν σε αυτό τον τρόπο στήριξης πληττόμενων Eπιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών» αναφέρει επιστήμονας που συμμετείχε στα μαθήματα της τηλεκατάρτισης. αναφέρει επιστήμονας που συμμετείχε στα μαθήματα της τηλεκατάρτισης. Στην ανταπόκρισή της μέσω των σόσιαλ μίντια. περιγράφει την εμπειρία της:

«Για να πάρεις τα 400€ πρέπει να γραφτείς Για να πάρεις όμως τα άλλα 200€ πρέπει να κάνεις τα μαθήματα. Τα μαθήματα αυτά (οι 8 υποενότητες) αντιστοιχούν σε 100 διδακτικές ώρες (η κάθε διδακτική ώρα ορίζεται ως 40 λεπτά) τηλεκατάρτισης.
Άρα 100×40=4.000 λεπτά / 8 ενότητες=500 λεπτά η ενότητα. Δηλαδή 8,3 ώρες η κάθε ενότητα. Την στιγμή που η κάθε ενότητα σου παίρνει 45 λεπτά – μάξιμουμ μία ώρα αν χαζεύεις συνολικά και με το τεστ!

Δεν πρόκειται για μαθήματα με παρουσία καθηγητή μέσω διαδικτύου και ταυτόχρονη παρακολούθηση όσων συμμετέχουν, αλλά για μερικά pdf που απλά τρέχεις στον υπολογιστή. Το “Μάθημα” που πήρα εγώ έχει 8 υποενότητες.» Σε έντονο απαυδισμένο τόνο, στο τέλος γράφει: «Πληττόμενοι επιστήμονες είμαστε, όχι μ##@ να καθόμαστε να τρώμε 8,3 ώρες σε κάθε ενότητα ια να πάρουμε 25€ την ενότητα. Μας κάνουν καψόνι;»

Mία άλλη επιστήμονας (τα στοιχεία όσων περιγράφουν την εμπειρία υπάρχουν) γράφει:
“Είμαι γιατρός και υποτίθεται ότι επιμορφώνομαι πάνω στο αντικείμενο “Μέτρα πρόσληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας”. Και στη συνέχεια επισυνάπτει την εικόνα που της εμφανίζεται:


Aπό τους περισσότερους χρήστες έχει διαπιστωθεί ότι η μετάφραση έχει γίνει από την παροχή της google… Αλλιώς δεν εξηγείται η απόδοση των λέξεων.

Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για: Μαθήματα αδιαφάνειας από τη ΝΔ με το voucher των 600 ευρώ των ελευθέρων επαγγελματιών. «Αφού κορόιδεψε δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, οικονομολόγους, λογιστές, εκπαιδευτικούς και ερευνητές, στερώντας τους το βοήθημα των 800 ευρώ και αντικαθιστώντας το με voucher εκπαίδευσης των 600 ευρώ.

Αφού πριμοδότησε, με αυτόν τον τρόπο, ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης με 50 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.
Εξέδωσε πρόσκληση συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης, καθένας από τους οποίους κατέθεσε υλικό 1.000 ωρών ασύγχρονης εκπαίδευσης εντός δύο ημερών. Ενέκρινε τις προτάσεις των παρόχων εντός μόλις 12 ωρών, αφού υποτίθεται ότι έλεγξε προγράμματα χιλιάδων ωρών συνολικά μέσα σε μισή μέρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα