Κορονοϊός: Επαναπατρισθέντες σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο στην Ομόνοια – Δείτε φωτορεπορτάζ [pics]

Κορονοϊός: Επαναπατρισθέντες Έλληνες οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο Ακροπόλ στην Ομόνοια για να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr έφτασαν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος και με απόλυτη προσοχή οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο, παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαναπατρισθέντες προέρχονται από την Ιταλία και δη το Μιλάνο.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού., οι ταξιδιώτες μπήκαν σταδιακά στο ξενοδοχείο, διαμένουν όλοι μόνοι τους σε δωμάτια και θα γίνουν εξετάσεις σε άπαντες. Εάν κάποιος χρειαστεί νοσοκομείο, θα μεταφερθεί άμεσα, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο χώρο του ξενοδοχείου για 14 ημέρες.

Τα κρούσματα σήμερα

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.207, εκ των οποίων το 56,2% αφορά άνδρες. 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Υπάρχουν 3 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 105 συνολικά στη χώρα. Οι 29 ήταν γυναίκες (27.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Αναλυτικά

Δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυστηροποιούνται τα μέτρα και από το Μ. Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Ειδικότερα, διπλασιάζονται τα πρόστιμα (3οο ευρώ) και θα υπάρχει αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Επίσης, ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθειας σε συγγενείς) θα ελέγχεται ενδελεχώς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «9 στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο. (…) Την ημέρα του Πάσχα επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους οι μετακινήσεις, όχι για να πάμε σε συγγενείς και φίλους. Ένας στους δέκα δηλώνει σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες, είναι λίγοι αλλά μπορεί να καταστρέψουν την προσπάθειά μας».

«Πρέπει να μείνουμε πιστοί στην προσπάθεια μας, θα νικήσουμε μόνο αν μείνουμε σπίτι, αν βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Επαναπατρισθέντες, Ομόνοια – Δείτε, [pics],koronoios, epanapatristhentes, omonoia – deite, [pics]