Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα το Μ. Σάββατο, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Χαρδαλιάς μέτρα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι αυστηροποιούνται τα μέτρα και από το Μ. Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη. Ειδικότερα, διπλασιάζονται τα πρόστιμα (3οο ευρώ) και θα υπάρχει αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση. Επίσης, ο κωδικός Β4 (παροχή βοήθειας σε συγγενείς) θα ελέγχεται ενδελεχώς.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «9 στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει

ελληνικό φιλότιμο. (…) Την ημέρα του Πάσχα επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους οι μετακινήσεις, όχι για να πάμε σε συγγενείς και φίλους. Ένας στους δέκα δηλώνει σαφώς ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες, είναι λίγοι αλλά μπορεί να καταστρέψουν την προσπάθειά μας».

«Πρέπει να μείνουμε πιστοί στην προσπάθεια μας, θα νικήσουμε μόνο αν μείνουμε σπίτι, αν βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ», κατέληξε.

Έλεγχοι σε κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου

Το τελευταίο 24ωρο αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από 49 οχήματα, καθώς η προσπάθεια μετακίνησης κρίθηκε καταχρηστική από τα αρμόδια όργανα ελέγχου, ανεβάζοντας το σύνολο των παραβάσεων σε 285.

Παράταση απαγόρευσης πτήσεων

Για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του covid19 παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο , Ολλανδία και Γερμανία, προς την Ελλάδα και αντίστροφα έως τις 24:00 της 15ης Μαΐου, για την μεταφορά επιβατών.

Σχετικά με τον έλεγχο στον οποίο υπεβλήθησαν οι επιβάτες των τριών πτήσεων -δύο τακτικών από Ντόχα και Βρυξέλλες και μία επαναπατρισμού από Λάρνακα- που έφυσαν χθες, ένα τεστ ήταν θετικό. Οι επιβάτες των οποίων τα τεστ ήταν αρνητικά μπορούν να συνεχίσουν την 14ημερη καραντίνα στα σπίτια τους όπου και θα παρακολουθείτε η τήρηση της.

Διαβάστε: Αυτό είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για μην υπάρξουν συναθροίσεις σε σπίτια και εξοχικά

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Στην εφαρμογή ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού προχωράει η Αστυνομία ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, καθώς οι μέρες αυτές και η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες για την αποτροπή της εξέλιξης της επιδημίας.

Για την εξασφάλιση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης και συναθροίσεων, όλη η δύναμη της Αστυνομίας, σύμφωνα με συγκεκριμένες διαταγές που έχουν σταλεί στις κατά τόπους διευθύνσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι στους δρόμους μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, ενώ αυστηροποιούνται οι έλεγχοι ακόμα για τις περιπτώσεις που επιτρέπονται οι μετακινήσεις με το ειδικό έντυπο μετακίνησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Διαβάστε αναλυτικά

Τα νέα κρούσματα

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.207, εκ των οποίων το 56,2% αφορά άνδρες. 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Υπάρχουν 3 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 105 συνολικά στη χώρα. Οι 29 ήταν γυναίκες (27.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 89,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Διαβάστε Αναλυτικά

Keywords
Τυχαία Θέματα