Ξεκινα το μεσημερι η συζητηση για την προταση δυσπιστιας...

11:50 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής, η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...

Μια ώρα νωρίτερα, στις 11, συνεδριάζει η κοινοβουλευτική
ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σημειώνεται ότι η πρόταση δυσπιστίας έγινε ομόφωνα δεκτή από την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να διαμηνύει λίγη ώρα αργότερα, μέσω ομιλίας του στο σύλλογο αποφοίτων του Harvard, ότι «η δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδόθηκε στο ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτήριο».
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε αναφέρει ότι η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «υποτίθεται ότι για την ΕΡΤ που ο ίδιος κάποτε κατήγγειλε ως αμαρτωλή» όμως, όπως τόνισε, στην ουσία το έκανε για να συγκρατήσει το κόμμα του που σπαράσσεται μεταξύ ευρώ και δραχμής.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δρα χωρίς να νοιάζεται καθόλου ότι «η κίνηση αυτή λειτουργεί σα μαχαιριά στη χώρα μας», την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και θα έπρεπε όλη της η προσοχή να είναι στραμμένη εκεί».

Πολιτικός «σεισμός» μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο «Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί κανονικά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στη Βουλή την πρέπουσα απάντηση», υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για ευκαιρία να φανεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση και να αποδειχθεί το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του Α. Τσίπρα Τι προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ Με την πρόταση δυσπιστίας η Κουμουνδούρου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το γενικότερο κλίμα των ημερών και κυρίως το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πολλά μέλη της οποίας κυρίως παλιά στελέχη του «παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται έτοιμα για το οριστικό σχίσμα με τις επιλογές του Ευ. Βενιζέλου.
Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το διαφαινόμενο ναυάγιο με την τρόικα και ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών μας και της επικοινωνιακής της τακτικής το προηγούμενο δίμηνο, αλλά και η αναταραχή στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ συνθέτουν ένα πολύ δύσκολο τοπίο για την κυβέρνηση και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καταθέσει η Κουμουνδούρου την εν λόγω πρόταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα