Στο υπουργειο διοικητικης μεταρρυθμισης η τροικα...

11:20 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Διαθεσιμότητα και απολύσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής της τρόικας...

Οι ελεγκτές περιμένουν να λάβουν σήμερα τη λίστα με τις 12.500 διαθεσιμότητες υπαλλήλων που έπρεπε να ήταν έτοιμη από το Σεπτέμβριο, καθώς και την προεργασία για την κατάρτιση της λίστας των επιπλέον 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2013.
Από τη συγκεκριμένη ομάδα των υπαλλήλων, εκτός Δημοσίου θα βρεθούν 4.000 φέτος και 11.000 το 2014.
Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις,
σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι θα ζητήσει να προσμετρηθούν στις 4.000 απολύσεις που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2013 και όσοι αποχωρήσουν από τις αμυντικές βιομηχανίες, μετά από την αναδιάρθρωσή τους.
Για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, ο υπουργός είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει ενδεχομένως παράταση λίγων μηνών για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος, εφόσον χρειαστεί για να γίνει με σωστό τρόπο, ύστερα από αξιολόγηση.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι δεξαμενές από τις οποίες θα προκύψουν οι επόμενοι «διαθέσιμοι» θα είναι κυρίως οι ΟΤΑ, η Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σημειώνεται ότι το ραντεβού με την τρόικα άλλαξε ώρα - αρχικά είχε οριστεί για τις 12 το μεσημέρι, λόγω της συζήτησης που ξεκινά στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα