Ta διεθνη μμε για την εκκενωση του ραδιομεγαρου της ερτ...

10:51 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Η εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή από τις αστυνομικές δυνάμεις έκανε το γύρο του πλανήτη, μέσω των ΜΜΕ.
Το πρακτορείο Reuters ...
συνδέει την επιχείρηση ανάκτησης από τις κρατικές αρχές του Ραδιομεγάρου με την παρουσία της τρόικας στην Αθήνα για την εκτίμηση των βημάτων προόδου της Ελλάδας.

Ερωτηματικά
για την πιθανότητα μιας νέα κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα λόγω της υπόθεσης της ΕΡΤ εκφράζει, από την πλευρά του, το δίκτυο BBC, δια στόματος του ανταποκριτή του στην Αθήνα.
O Guardian για την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Για οργή και έκπληξη εκατοντάδων υποστηρικτών των απολυμένων της ΕΡΤ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο για συμπαράσταση κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. η οποία έχει προχωρήσει στο κλείσιμο κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει, με τη σειρά του, ότι η ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη οργή στη χώρα, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2014.
Η αστυνομία εκκενώνει την κατειλημμένη έδρα της κρατικής τηλεόρασης, τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η γαλλική εφημερίδα Liberation.
Για τη συναισθηματική φόρτιση την οποία είχε προκαλέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και για τους κλυδωνισμούς τους οποίους είχε επιφέρει στην κυβέρνηση Σαμαρά με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο, στο σχετικό άρθρο της, η Le Monde.
Μετά από πέντε μήνες κατάληψης από απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η αστυνομία εκκένωσε τις εγκαταστάσεις της πρώην έδρας της κρατικής τηλεόρασης, γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, ενώ «η Ελληνική Αστυνομία ανακαταλαμβάνει το κτήριο της Ραδιοφωνίας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Zeit.
«Η ελληνική αστυνομία εισέβαλε στο υπό κατάληψη κτήριο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», γράφει το Spiegel.
To αμερικανικό δίκτυο CNN επισημαίνει ότι η επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έρχεται την επομένη της απεργίας της Τετάρτης, ταυτόχρονα με τις συζητήσεις ελληνικής κυβέρνησης - τρόικας γύρω από την επόμενη δόση διεθνούς δανειακής στήριξης της Ελλάδας.

Την είδηση της εκκένωσης μετέδωσαν επίσης αραβικά και ρωσικά δίκτυα, καθώς και μέσα ενημέρωσης στην Αφρική, την Ωκεανία και τη Λατινική Αμερική.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα