''το θεμα της διαγραφης του ελληνικου χρεους δεν αποτελει μερος της ημερησιας διαταξησ''...

09:06 4/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, ξεκαθάρισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο...

Ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι βρίσκεται στην Αθήνα για να διαβεβαιώσει ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του αποτελεί
ένα δείγμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης, ιδίως μετά τον ανασχηματισμό, για να συνεχίσει η Ελλάδα στον δρόμο μιας «νέας εκκίνησης».
«Γνωρίζουμε τι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο κοινός στόχος είναι να ξεπεραστούν τα χρέη και η κρίση και να πάμε στην ανάπτυξη και την ευημερία», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να στρεφόμαστε μόνο προς τις αρνητικές ειδήσεις, αλλά να βλέπουμε και τα θετικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε το πολύ καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες, προσθέτοντας ότι η Αθήνα περιμένει επίσης την επίσκεψη του «παλαιού φίλου και συναδέλφου» του κ. Σόιμπλε.
Επισημαίνοντας τις επιτυχίες του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιστρέψει ταχύτερα από ότι πιστεύεται στις αγορές. Η ελληνική οικονομία ανασυγκροτείται και η Ελλάδα ανακτά τη θεσμική της αυτονομία, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία, τόνισε.
Ο γερμανός επίσημος υπογράμμισε με τη σειρά του ότι τα πράγματα κινούνται στην Ελλάδα και χαιρέτισε τις επιτυχίες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης, καλώντας να μη μειωθεί η ώθηση προς τις μεταρρυθμίσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα