Πειραιως : εληξε η περιοδος αβεβαιοτητας για τις τραπεζες

09:06 4/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Στην αποκατάσταση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών με την ολοκλήρωση του κύκλου αυξήσεων μετοχικών και στην αξιοποίηση των αντληθέντων κεφαλαίων και τη μεταφορά πόρων στην πραγματική...
οικονομία, αναφέρθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Λεκάκκος και ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου κ. Λαζαρίδης, κατά τη χθεσινή εκδήλωση για την είσοδο των νέων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας
Πειραιώς.
Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε χθες, 3 Ιουλίου 2013 η διαπραγμάτευση των 4.958.235.294 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς και των 849.195.130 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (warrants) της.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σταύρος Λεκκάκος κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών και δήλωσε: «Η περίοδος αβεβαιότητας για το τραπεζικό μας σύστημα έκλεισε με την αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας. Από δω και πέρα ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και των επενδύσεων των επιχειρήσεων με όρους ανταγωνιστικούς και με στόχο την ουσιαστική συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας».
Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, είπε μεταξύ άλλων: «Κλείνοντας τον κύκλο της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών που άντλησαν κεφάλαια από τους ιδιώτες επενδυτές είναι προφανώς μεγάλη επιτυχία της Πειραιώς που κατάφερε να αξιοποιήσει τη χρηματιστηριακή αγορά για να αντλήσει σημαντικό αριθμό κεφαλαίων διατηρώντας έτσι υψηλό ποσοστό διασποράς των μετοχών της. Ταυτόχρονα ανοίγει για την οικονομία ο δεύτερος κύκλος που είναι η αξιοποίηση των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν κατά την ανακεφαλαιοποίηση και η μεταφορά πόρων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην πραγματική οικονομία. Έχω τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν άμεσα λύσεις για τη γρήγορη μεταφορά πόρων στην ανάπτυξη και ελπίζω ότι θα αξιοποιηθεί η χρηματιστηριακή αγορά και προς αυτή την κατεύθυνση».
Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει πλέον αποτίμηση αντίστοιχη με αυτήν των ευρωπαϊκών τραπεζών, τιμές άσκησης των warrants που αντιστοιχούν σε 1 με 1,2 φορά την τρέχουσα καθαρή της θέση (P/TBV), υψηλές προβλέψεις για κόκκινα δάνεια που τη διασφαλίζουν ακόμη και σε περίπτωση επιδείνωσης της οικονομικής συγκυρίας και συνέργειες που αποτελούν «κλειδί» για την εξέλιξη της καθαρής θέσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα