''καλπικη η αντιπαραθεση νδ - συριζα για την ανεργια''...

09:06 4/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Κάλπικη χαρακτήρισε την αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας,...
μιλώντας στη Νίκαια.
«Τα κόμματα της συγκυβέρνησης από τη μια και η λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του, που είχε ως κύριο θέμα την ανεργία, προσθέτοντας ότι στην
ουσία λένε στους άνεργους και στον λαό να τους στηρίξει για να αναρριχηθεί ο ένας ή ο άλλος στην κυβερνητική καρέκλα.
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι υπόσχεται τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανάκαμψης της χώρας, η οποία όπως είπε θα «πατήσει» στο αντεργατικό οικοδόμημα των ισοπεδωμένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει δημιουργήσει η ίδια, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
«Έχει δίκιο το ΚΚΕ, όταν λέει ότι η "νέα Ελλάδα" του κ. Σαμαρά, φτιάχνεται για μια ακόμα φορά από γνωστά φθαρμένα υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά γνωστά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην οικονομική κρίση και το λαό στην χρεοκοπία», πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «οι κατευθύνσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την ανεργία έχουν στόχο να αξιοποιήσουν το στρατό των ανέργων, ιδιαίτερα τα 5,6 εκατομμύρια των νέων, που είναι άνεργοι στην ΕΕ, για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. «Αυτά συζητάνε σήμερα στο Βερολίνο», ανέφερε εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «τα 6 δισ., που θα διατεθούν για την ανεργία, θα καταλήξουν ως ζεστό χρήμα στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω επιδοτήσεων και απαλλαγών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές». «Αυτές οι κατευθύνσεις θα αξιοποιηθούν από τους μεγαλοεργοδότες για να απολύουν εργαζομένους με σχετικά καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους πάμφθηνους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα», προειδοποίησε.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει στο τσεπάκι» τη λύση με τον βαρύγδουπο τίτλο «κυβέρνηση της αριστεράς» και έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που δήθεν θα σταματήσει τα καταστροφικά μνημόνια «χωρίς όμως να λέει κουβέντα για το τι θα γίνει με τους αντεργατικούς νόμους προ μνημονίου που ουσιαστικά έστρωσαν το έδαφος για να πατήσει το μνημόνιο».
Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ικανή διαπραγμάτευση, την ώρα «που οι ίδιοι παραδέχονται, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ότι η συζήτηση περί μνημονίων πλέον είναι ξεπερασμένη, αφού τη δουλειά που ήταν να κάνουν τα μνημόνια την έκαναν».
Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι στοχοποιεί το μνημόνιο για να αθωώσει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων χρόνων και ότι επιχειρεί να ψαρέψει άνεργα παιδιά λαϊκών οικογενειών.
Επανέλαβε τέλος ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ουσιαστική προστασία των ανέργων απαντά στην ανάγκη να παρθούν σήμερα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα