Τι συμβαινει με τον υπουργο οικονομικων γ. στουρναρα;

Ρεπορτάζ : Άρης Ραβανός
(από το : tovima.gr)
«Κόκκινο πανί» για πολλούς στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάραςπου εσχάτως, φαίνεται ότι βρίσκεται σε...
δυσχερή θέση.

Το κλίμα στο εσωτερικό της
κυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα αρνητικό για τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος έχει τεθεί στο στόχαστρο για μια σειρά ενεργειών του, ενώ δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ενισχύουν το αρνητικό περιβάλλον για τον ίδιο.

Τόσο τα δημοσιεύματα, όσο και οι δημόσιες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, αλλά και οι κινήσεις τους, όπως με την κατάθεση ερωτήσεων στην Βουλή, τροφοδοτούν την συζήτηση για το εάν ο «τσάρος» της οικονομίας είναι ισχυρός ή αποδυναμώνεται καθημερινά, όσο το κλίμα στην οικονομία δεν βελτιώνεται.

Η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε με δημοσίευμα (σσ. της Καθημερινής), σύμφωνα με το οποίο «απεστάλη αίτημα προς τους δανειστές να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%, ερήμην του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αίτημα υπεβλήθη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, αλλά, όπως διευκρινίζεται, τελούσε υπό την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.

Στο υπουργείο Οικονομικών σήμανε αμέσως συναγερμός, καθώς ήταν ένα ισχυρό κτύπημα, μετά και την έκθεση του ΔΝΤ για νέα μέτρα, ύψους 6,7 δισ. ευρώ που ενίσχυσε το κλίμα εσωστρέφειας και πάγωσε, όχι μόνο το οικονομικό επιτελείο, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η απάντηση ήταν άμεση από το υπουργείο Οικονομικών που προχώρησε σε διάψευση του δημοσιεύματος. «Κατόπιν σύσκεψης στο Υπουργείο την περασμένη Τρίτη, εστάλη αίτημα του ΥΠΟΙΚ προς την τρόικα σχετικά με το επίδομα θέρμανσης και με εναλλακτικά σενάρια συνεπή με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται πως το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Παρά, την διάψευση για το θέμα του αιτήματος προς την τρόικα για τον επίδομα θέρμανσης, τίθεται το ερώτημα από πολλές πλευρές, εάν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Στουρνάρα. Μέχρι στιγμής, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν μεταδίδεται αρνητικό σήμα, αν και όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, σε δύσκολες στιγμές έχουν θυσιαστεί αρκετοί «τσάροι» της οικονομίας για να μην πληγούν οι αρχηγοί.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα με τον Στουρνάρα» λένε κυβερνητικοί παράγοντες, αν και αναγνωρίζουν ότι υπάρχει αρνητικό κλίμα από τμήμα της ΝΔ, ενώ το ΠαΣοΚ τον έχει μονίμως στο στόχαστρο και είναι γνωστή η διάσταση απόψεων του υπουργού Οικονομικών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο.

Τις τελευταίες ώρες, και εν μέσω διαρροών, φημών, για το βαθμό εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού έναντι του κ. Στουρνάρα, εμφανίζονται και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που τον στηρίζουν, όπως ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης που σημείωσε (Σκάι) ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις είναι υπό την αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και διέψευσε ότι τίθεται οποιδήποτε ζήτημα ως προς το πρόσωπο του κ. Στουρνάρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα