Συναντηση κορυφης του economist στη σοφια για τη βιωσιμη αναπτυξη στα βαλκανια...

Τις συνθήκες υπό τις οποίες οι χώρες των Βαλκανίων επιχειρούν να προσεγγίσουν τον στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης διερευνούν υψηλόβαθμοι πολιτικοί ...
παράγοντες, στελέχη επιχειρήσεων και οικονομικοί αναλυτές στο πλαίσιο διαβαλκανικής συνάντησης κορυφής του Economist στη Σόφια στις 17 και 18 Οκτωβρίου.
Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξουν από κοινού ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Plamen Oresharski και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρουμανίας Liviu-Nicolae Dragnea, ενώ το ίδιο βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο με κύριο
ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev.
Μέσα στο σύνθετο περιβάλλον το οποίο έχουν διαμορφώσει η γενικότερη οικονομική αλλά και πολιτική κρίση, τίθενται επί τάπητος οι αδυναμίες, τα πλεονεκτήματα και τελικώς οι προοπτικές για όλες τις χώρες των Βαλκανίων από τον πρόεδρο της Srpska Milorad Dodik, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Αλβανίας Niko Peleshi, την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Daniela Bobeva και τον έλληνα υφυπουργό εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.
Στο πλαίσιο των εργασιών, θα κατατεθεί η πρόβλεψη του Economist Intelligence Unit για την περιοχή των Βαλκανίων από τους δύο έγκριτους αναλυτές του Economist Intelligence Unit, Laza Kekic και Joan Hoey.
Μεταξύ άλλων, την προοπτική του τραπεζικού συστήματος για την περιοχή θα παραθέσει ο υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς Ηλίας Λέκκος ενώ οι άμεσες προτεραιότητες για την οικονομία και τις επιχειρήσεις στα Βαλκάνια θα αναλυθούν από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Max Watson, τον ανώτερο οικονομολόγο της EBRD Peter Sanfey και τον υπεύθυνο συντονισμού δυτικών Βαλκανίων της Παγκόσμιας Τράπεζας Wolfgang Fengler.

Για τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων θα μιλήσουν οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Arton Capital The Hon. Sergio Marchi και Milen Keremedchiev και τις δυνατότητες που διαγράφονται για τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική θα αναλύσει ο διευθύνων σύμβουλος της VMware από τις ΗΠΑ, Pat Gelsinger.
Για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις προοπτικές κοινοπραξιών στην περιοχή θα μιλήσει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ Ανδρέας Μηταφίδης, ενώ για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα θα μιλήσουν ο υφυπουργός οικονομίας και ενέργειας της Βουλγαρίας Ivan Ayolov μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Χάρη Σαχίνη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της IGI Poseidon Elio Ruggeri και τον διευθύνοντα σύμβουλο της TAP Kjetil Tungland.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα