Θεοδωρακης : δε θα πουν τα στελεχη των συριζανελ στους ελληνες ποτε θα διαδηλωσουν...

12:15 14/6/2016 - Πηγή: Fimotro
«Τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα...
τις ημέρες των αγανακτισμένων, δεν είναι αυτοί που θα πουν στους Έλληνες τι θα κάνουν και πότε θα διαδηλώσουν», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση του Ποταμιού για την υπερφορολόγηση στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης
και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.
Αναφερόμενος στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα με σύνθημα "Παραιτηθείτε", ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δεν θα φερθεί σαν τα παλιά κόμματα και δεν θα καπελώσει τις κινητοποιήσεις. Αρκετά στελέχη του βέβαια θα συμμετάσχουν για να στείλουν ένα μήνυμα ότι "αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί".
Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη, ο οποίος σχολιάζοντας την υπερφορολόγηση είπε ότι «ζούμε σε μια σφαίρα φορολογικής φαντασίας».
Αναφερόμενος στο θέμα των φόρων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, τόνισε ότι η επιπλέον αύξηση των φόρων δεν έχει προσθέσει λεφτά στα δημόσια ταμεία αλλά απεναντίας έχει αφαιρέσει.
Μιλώντας για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, λόγω των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «δεν πρέπει να πυροβολούμε τα πόδια μας. Αρκετά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση στην οικονομία και στην κοινωνία. Δεν θα πρέπει τα συνδικάτα να προσθέτουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα».
Καυτηριάζοντας τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, που λένε ότι «η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη», ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε πως «ο Στάλιν στα χρόνια της παντοκρατορίας του έλεγε ότι αυτό που ξεχωρίζει τη Σοβιετική Ένωση από τις άλλες χώρες είναι η χαρά».
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ποτάμι για το θέμα της υπερφορολόγησης, μίλησαν με συγκεκριμένα στοιχεία οι εισηγητές του Κινήματος Παναγιώτης Καρκατσούλης και Παναγιώτης Βλάχος. Όπως σχολίασε ο Παναγιώτης Βλάχος, «η άμεση συνέπεια της υπερφορολόγησης είναι ότι μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα και η δυνατότητα της μεσαίας τάξης να καταναλώνει, να ταξιδεύει, να μορφώνεται».
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καρκατσούλης περιέγραψε τον τρόπο που το κράτος και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς τους δημιουργώντας έναν στρατό υπαλλήλων.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις και στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα νοικιάζουν κατοικίες σε γειτονικές χώρες, έτσι ώστε να φαίνονται μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και να απολαμβάνουν μειωμένων συντελεστών φόρων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης, τόνισε ότι ο Σύλλογος δε διαθέτει την αίθουσα για εκδηλώσεις κομμάτων και εξήγησε ότι αυτό έγινε γιατί επρόκειτο για μια εκδήλωση που αφορούσε την υπερφορολόγηση και είχε συγκεκριμένα στοιχεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα