Την αλλη παρασκευη θα βγουν οι βαθμολογιες των πανελλαδικων

12:00 14/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Την προσεχή Παρασκευή 17 Ιουνίου, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές...
εξετάσεις οι υποψήφιοι των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών (της ομάδας Β΄) Λυκείων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Την ίδια ημέρα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην επίσημη ιστοσελίδα
του υπουργείου Παιδείας (στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Υποψήφιοι
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών ανέρχονται φέτος σε 103.402, ενώ 69.985 είναι οι διαθέσιμες θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Η χρονιά είναι ιδιαίτερη σε ό,τι αφορά την πορεία των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού το νέο σύστημα με τα λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα (4 ή 5 κατά περίπτωση από 6 που ίσχυε με βάση το παλαιό σύστημα), καθώς και η απουσία της προσμέτρησης των προφορικών σχολικών βαθμών θα φέρουν μεγάλες ανατροπές.
Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς - αναλυτές, φέτος τα θέματα ήταν πιο «γήινα», πιο κοντά δηλαδή στη σχολική βιβλιογραφία, γεγονός το οποίο αναμένεται να προκαλέσει υπερσυγκέντρωση υποψηφίων σε βαθμολογίες μεταξύ 10 και 14. Σε ό,τι αφορά τις βάσεις εισαγωγής στις σχολές υψηλής ζήτησης, αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι ή ελαφρώς πτωτικά, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο.
Keywords
Αναζητήσεις
θα βγουν παρασκευή οι βαθ
Τυχαία Θέματα