Υποχρεωτική πρόσληψη αντί για… μαύρη εργασία

12:14 14/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Μειώνεται στο 1/3 το πρόστιμο για αδήλωτη εργασία ενώ υποχρεώνεται ο εργοδότης να προσλάβει για 12 μήνες το άτομο που απασχολείται ανασφάλιστο σύμφωνα με τους νέους στόζους του υπουργείου Εργασίας, που επιδιώκει να μειώσει το ποσοστό ανέργων αλλά και να περιορίσει το φαινόμενο της «μαύρης» εργασίας.

Η συγκεκριμένη πρόταση συζητείται ήδη σε τεχνικό επίπεδο με τους δανειστές και γίνεται στο πλαίσιο της κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την καταπολέμηση της αδήλωτης αλλά και της ανασφάλιστης εργασίας που αποτελεί μνημονιακή δέσμυεση και, μάλιστα, ως «βασικό παραδοτέο» πρέπει

να έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου του 2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η ελληνική πλευρά προτείνει τη μείωση του προστίμου από τα 10.550 ευρώ σε μόλις 3.500 ευρώ ανά ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Η πρόταση συνοδεύεται με την πρόβλεψη για υποχρεωτική 12μηνη πρόσληψη του ατόμου. Με τον τρόπο αυτό ο παραβάτης – εργοδότης θα πληρώσει συνολικά ποσό αντίστοιχο με το ύψος του σημερινού προστίμου, όμως ο εργαζόμενος θα προσληφθεί και τα ποσά θα εισπραχθούν πιο εύκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα